Yetkin: Cumhur İttifakı'nda kutuplaşma yaşanıyor

Eski MHP'li siyasetçilerin başka siyasi partilerde öne çıkmasından rahatsız olan Bahçeli'nin, "Ülkü Ocakları kampanyası"na dikkat çeken Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Görüş ziyaretlerine" dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı içinde işlerin 2018 seçimleri ya da 2019 seçimlerindeki kadar 'rahat' olmadığı değerlendirmesini yapan Murat Yetkin, ittifak içindeki iki partinin neden ülkücü-Milli Görüş'cü köklerine vurgu yapmaya çalıştıklarını yorumladı. 

Yetkinreport.com'da yayınlanan Kutuplaşma Cumhur İttifakına da sıçradı: Neler oluyor? başlıklı yazısında "Beyaz Saray’a yerleşecek olan Joe Biden döneminin Türkiye üzerindeki, Erdoğan üzerinde artması muhtemel baskısına birazdan geleceğiz. Ama bu rahatsızlığın iç nedenleri de var. Sadece ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan bir darboğaz değil bu, daha çok siyasi ve ideolojik özelliği var. Cumhur İttifakında bir kimlik sorunu da baş göstermiş görünüyor" yorumunu yaptı.

Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

Tuğrul Türkeş, “azgın milliyetçilik” tanımı üzerine şu saptamada da bulunuyor: “İçi tamamıyla boş, programsız ve dolayısıyla da “Tarihin Davetine” icabet edebilecek olgunluktan çok uzak bu formatın çağa yön vermek şöyle dursun çağı yakalaması bile mümkün değildir.”
Bu tanım, Meral Akşener’in “lümpen milliyetçilik” tanımıyla dışlamak istediği yaklaşımla benzeşmektedir.
Türkeş’in söz ettiği tarihin daveti, dünyanın 21’inci yüzyılın başında karşı karşıya kaldığı değişim ve dönüşüm rüzgarıdır. Önce Çin’in önlenemeyen yükselişi, sonra kovit salgını, insanlığı tarihin akışında yeni bir dönemece getirmiş görünmektedir. Dünyanın en büyük ekonomik ve askeri gücü ABD’nin geçirmekte olduğu sarsıntılar bunun açık göstergesidir.
Joe Biden’ın yönetimi sadece ABD için değil, uluslararası siyasi ve ekonomik sistem için de bir sınav olacak. Dönüşüm ve değişim kaçınılmaz görünüyor. Dönüşüm ister istemez Türkiye’yi de etkileyecek, Türkiye’yi yöneten Cumhur İttifakını da.
Erdoğan’ın Milli Görüş ve AB eğilimini, Bahçeli’nin de hamasî milliyetçilik eğilimini böyle bir dönemde öne çıkarmaya başlaması rastlantı sayılamaz. Cumhur İttifakındaki asıl sarsıntı ve dönüşüm sancısı ideolojik zeminde, kimlik sorununda yoğunlaşıyor.

YAZININ TAMAMI