Yeşiller Partisi'nden İçişleri'ne dava: 6 aydır bekletiliyorlar

Altı ay önce kurulan Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı’nın alındı belgesini vermeyerek partinin tüzel kişilik kazanmasını sekteye uğrattığını belirterek bugün itibariyle dava açacaklarını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller Partisi, “Evimiz yanıyor! Bu yangını söndüreceğiz” diyerek 21 Eylül 2020 tarihinde gerekli belgeleri İçişleri Bakanlığı’na teslim ederek kuruldu. Kuruluş ilkeleri arasında; "Doğaya uyum, iklim krizi ile mücadele, barış ve şiddetsizlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm, sürdürülebilirlik, adil paylaşım, özgür yaşam ve çoğulculuk "gibi ilkeler yer alan Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı’nın 'alındı' belgesini vermemesi üzerine altı aydır tüzel kişilik kazanamadıklarını ve dava açacaklarını duyurdu.

'EN TEMEL HAKKIMIZ'

Kuruluşunun üzerinden altı ay geçen Yeşiller Partisi, İçişleri Bakanlığı’nın alındı belgesini vermeyerek partinin tüzel kişilik kazanmasını sekteye uğrattığını belirterek bugün itibariyle dava açacaklarını duyurdu. Bugün yapılan açıklamada “Demokratik hakkımızı kullanmak için hukuki süreci başlatıyoruz! Yeşiller Partisi olarak en temel hakkımız olan siyaset yapma ve örgütlenme hakkımıza sahip çıkmak ve partimizin kuruluş sürecini tamamlamak üzere dava açıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

‘BÜROKRATİK MEKANİZMALAR TÜKENDİ’

Parti kurucu üyelerinin ve avukatların birçok kez telefonla ve bakanlık binasına giderek yetkililerle görüşme talebinde bulunduğu ancak başvuruların ve resmi yazışmaların yanıtsız kaldığı belirtilen açıklamada “Pandemi koşullarının yaratabileceği olağan gecikmenin ötesine geçen bu duruma çözüm bulabilmek için işlettiğimiz bürokratik mekanizmalar tükendi. Geldiğimiz aşamada artık siyasi parti kurma hakkımızı hukuki yollarla savunmaya başlıyor, 22 Mart itibarıyla hukuki süreci başlatıyoruz. Partimiz geleceği ve yaşamı temsil ediyor. Hakkımıza sahip çıkacağız. Sadece bu altı ayda yaşanan ekolojik, sosyal, ekonomik, siyasi krizler bile daha fazla vakit kaybetmemenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Tüm ülkede temsil ve örgütlenme hakkının önüne konan bu görünmez engeli aşmak için adalete başvuruyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)