Yeşil Sol Parti'den Yargıtay kararına tepki: Gezi onurumuzdur

Yargıtay'ın AYM ve AİHM kararlarını hiçe sayarak Gezi Parkı Davası tutuklularına verilen 18 yıl hapis cezasını onamasına Yeşil Sol Parti, EMEP ve Sol Parti de tepki gösterdi, mücadele çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Gezi Parkı Davası'nda Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onamasına tepki yağdı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Hatay'dan Ankara'ya yürüyeceğini açıklarken Yeşil Sol Parti, Emek Partisi ve Sol Parti de kararın hukuksuzluğuna dikkat çekerek mücadele çağrısı yaptı.  

'DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yeşil Sol Parti'nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Gezi tutsaklarına verilen cezanın onanması rehin alma siyasetinin devamıdır. Rehin tutmak istedikleri Gezi tutsakları değil halkların özgür, eşit, insanca yaşama talebidir. Bu karar aynı zamanda Can Atalay’ı Meclis’e gönderen Hatay halkının iradesini tanımamaktır. Adaletsizliğe ve irade gaspına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, tüm arkadaşlarımız özgür oluncaya dek direnmeye devam edeceğiz. #GeziOnurumuzdur" (HABER MERKEZİ)

EMEP: HUKUKSUZLUK TARİHİNE KARA BİR LEKE DAHA 

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da "Siyasi iktidarın talimatıyla işleyen yargı, hukuksuzluk tarihine kara bir leke daha ekledi, demokratik hakkın kullanımı olan #Gezi gösterilerini dava konusu yaptı ve 5'ine verilen cezayı onadı. Bu karar hukuki değil siyasidir ve iktidar talimatıdır. Mücadelemiz sürecek." paylaşımı yaptı. 

SOL PARTİ: GEZİ MİLYONLARIN İSYANIDIR, YARGILANAMAZ

Sol Parti'nin sosyal medya hesaplarından da "Gezi milyonların isyanıdır, yargılanamaz! Verilen kararı kabul etmiyoruz, milyonların özgürlük ve adalet arayışınız susturamayacaksınız." açıklaması yapıldı. (HABER MERKEZİ)