Yeşil Sol Parti: Katliamın sorumlusu iktidar

Yeşil Sol Parti'den, Konya katliamıyla ilgili yapılan açıklamada "İktidarı ve yandaşları çatışma ve gerilim üreten politikalara son vermeye, ırkçı güruhlara karşı önlem almaya çağırıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu, Konya'da 7 kişinin vefat ettiği saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada katliama yol açan iklimi, iktidarın kutuplaştırıcı söylem ve politikalarının oluşturduğunu vurguladı. 

Açıklama şöyle:

TAHLİYE KARARIYLA SALDIRIYA DAVETİYE ÇIKARTILDI: Konya’da 12 Mayıs’ta ırkçı güruhun saldırısına uğrayan Kürt ailenin evine bugün silahlı saldırı düzenlendiğini, aileden 7 kişinin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ve kaygı ile öğrendik. Aile 12 Mayıs’ta 60 kişilik ırkçı güruhun saldırısına uğramış, aile bireyleri bıçak, taş ve sopalarla darp edilmiş, “sizi burada yaşatmayacağız" diye tehdit edilen aileden bir kişi ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından aile hakkında koruma kararı verilmesine rağmen ailenin tehditlere ve saldırılara karşı korunmadığı açıktır. Saldırganların kısa sürede tahliye edilmesi de bugünkü saldırıya adeta davetiye çıkartmış, saldırgan faşist güruhu cesaretlendirmiştir.

IRKÇI SALDIRILAR DEVAM ETTİ: Bugün gerçekleştirilen ikinci saldırıda, Dedeoğulları ailesinden 3’ü kadın 7 kişi katledildi ve evleri ateşe verildi. Yeşil Sol Parti olarak saldırıda 7 aile bireyini kaybeden Dedeoğulları ailesinin acısını paylaştığımızı, dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Deniz Poyraz’ı kaybettiğimiz HDP İzmir İl Örgütü saldırısının ardından Afyon, Ankara ve Konya’ da Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar devam etmiştir.

KÜRTLER HEDEF GÖSTERİLDİ: Yeşil Sol Parti olarak Kürtleri hedef gösteren, çatışma ve gerilimi körükleyen yaklaşımlar konusunda iktidarı uyarmış, kutuplaştırıcı politika ve söylemlere son verilmesini, saldırıların önlenmesini istemiştik. İktidar, demokrasi ve barış isteyen, gerilimden kaygı duyan bizlerin uyarılarına kulak asmadığı gibi kutuplaştırıcı söylem ve yaklaşımlarını artırarak sürdürmüştür. Yandaş basın ve troll sosyal medya hesaplarından sürekli ayrımcı ve nefret söylemi içeren yayınlarla Kürtler hedef gösterilmiş, ırkçı, faşist saldırganlar en hafif deyimi ile cesaretlendirilmiştir. Bu sistematik saldırı ve katliamları kişisel husumet, kişisel çıkar, münferit öfke ile açıklamak gerçeği örtme ve gizleme çabasıdır. Asla kabul edilemez.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI: AKP ve MHP iktidarı sorumludur. Sorumlusunuz. Çatışma ve şiddet üreten kutuplaştırma siyasetiniz batsın, Yeter Artık. İktidarı ve yandaşları çatışma ve gerilim üreten politika ve yaklaşımlara son vermeye, ırkçı saldırgan güruhlara karşı önlem almaya çağırıyoruz. Yeşil Sol Parti, Türkiye barış ve demokrasi güçleri ile birlikte barış ve demokrasi iradesini daha yüksek sesle haykıracak, kutuplaşma siyaseti ve çatışmadan beslenen oyununuzu bozacaktır. Bu topraklarda barış ve kardeşlik kazanacaktır. Yeşil Sol Parti olarak tüm emek, demokrasi ve barış güçlerini, faşist saldırılara karşı ortak mücadeleye, eşit demokratik, ortak yaşamı birlikte savunmaya davet ediyor, ortak mücadeleyi güçlendirmeye çağırıyoruz. (HABER MERKEZİ)