Yeşil Sol Parti 5 koldan sahada: 45 seçim gezisi, 60 miting

Yeşil Sol Parti, HDP’nin bileşen yapısı ve ittifak üyeliği avantajıyla 45 seçim gezisi, 60 da miting düzenleyecek. İttifak ve bileşen partilerinin 20 yöneticisi aynı anda sahada olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milletvekili adaylarını Ankara’da düzenlediği toplantı ile tanıtan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarını resmen başlattı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın siyasi partilerinden biri olan ve bileşen yapısı gereği pek çok siyasi partiyi çatısında buluşturan HDP’nin varlığı Yeşil Sol’a seçim çalışmalarında avantaj sağladı. İttifaktaki siyasi partilerin ve HDP bileşeni partilerin eş genel başkan, eş sözcü, genel başkanlarının katılımıyla Yeşil Sol Türkiye’nin pek çok bölgesinde aynı anda seçim çalışması yürütebilecek.

İTTİFAK VE BİLEŞEN AVANTAJI: 20 YÖNETİCİ, 45 GEZİ, 60 MİTİNG 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları, Yeşil Sol Parti’nin eş sözcüleri ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcülerinin başkanlık edeceği 5 ayrı heyet yola çıkmaya hazırlanırken heyetlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nın siyasi partileri Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile HDP’nin bileşenleri Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’nin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK)’nin eş genel başkan, genel başkan, eş sözcüleri de yer alacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi ve bir bileşen partisi olmanın sayısal avantajını kullanacak olan Yeşil Sol Parti, seçim planlamasının ilk ayağı olan 14-18 Nisan arasındaki 4 günde 23 ilçe ve 22 il olmak üzere 45 merkezde seçmeniyle bir araya gelecek. Toplamda 20 eş genel başkan, eş sözcü ve genel başkan Türkiye’nin dört bir yanında seçim çalışması yürütecek.

YÜKSEKOVA’DAN TEKİRDAĞ’A 5 HEYET SAHADA OLACAK

Yeşil Sol Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın başkanlık edeceği ilk heyet 14 Nisan Cuma günü yola çıkacak. Heyette Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile HDP Grup Başkanvekili, Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş yer alacak. Heyetin 14 Nisan’da başlayacak seçim gezilerinin ilk durağı Yüksekova olacak. Heyet 18 Nisan’a kadar Başkale, Van, Erciş, Doğubeyazıt, Diyadin, Ağrı, Karaçoban, Karayazı, Malazgirt, Varto, Muş, Bitlis ve Tatvan’da halk buluşmaları gerçekleştirecek.

Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın bulunduğu bir diğer heyette EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, SMF Eşsözcüsü Dilşat Canbaz, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz ve DTK Eş Genel Başkanı, Diyarbakır milletvekili adayı Berdan Öztürk yer alacak. 14 Nisan’da yola çıkacak heyetin ilk durağı ise Kızıltepe olacak. Heyet ardından Nusaybin, Cizre, İdil, Şırnak, Eruh, Siirt, Kurtalan, Beşiri, Batman, Bismil, Diyarbakır, Silvan’da seçmenlerle bir araya gelecek. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın bulunduğu bir diğer heyette de TÖP Eşsözcüsü Perihan Koca, SODAP Eş Sözcüsü Kezban Konukçu ve HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ile HDP Grup Başkanvekili ve Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç yer alacak. İlk durağı Antalya olarak belirlenen heyetin Denizli, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa’da halk buluşmaları gerçekleşecek.  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca, Urfa Milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş ve Ömer Öcalan’ın bulunduğu heyetin ilk durağıysa Urfa olacak. Heyet Urfa’nın ardından Antep, Adana ve Mersin’de seçmenleriyle buluşacak.

Yeşil Sol’un Marmara Bölgesi’nde seçim çalışması yapacak son heyetinde HDK Eşsözcüsü ve İstanbul milletvekili adayı Cengiz Çiçek, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDP Diyarbakır Milletvekili ve İstanbul milletvekili adayı Dersim Dağ, HDP Van Milletvekili ve Muş Milletvekili adayı Sezai Temelli yer alacak. Heyet Tekirdağ, İstanbul 1, 2 ve 3. bölgelerinde belirlenen ilçeler, Gebze, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de programlar gerçekleştirecek.

SEÇİME KADAR 45 SEÇİM GEZİSİ, 60 MİTİNG

18 Nisan’a kadar 5 koldan ilerleyecek bu seçim gezilerinin ardından Yeşil Sol Parti, 24 Nisan’da mitinglere başlayacak. En az 60 miting planlayan Yeşil Sol Parti, mitingler devam ederken yereldeki halk buluşmaları, toplantılar, esnaf ziyaretleri gibi programlarını da sürdürecek.