Yeşil Sol Parti 46 ilde örgütlenmesini tamamladı

Yeşil Sol Parti, 46 ilde örgütlenme çalışmasını tamamladığını, seçime girme yeterliliğine ulaşıldığını ve ekim ayında kongresini toplayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yeşil Sol Parti, eylül ayı itibarıyla 46 ilde örgütlenmesini tamamdı ve seçime girme yeterliliği için gerekli olan örgütlenme sayısına ulaştı. Yeşil Sol Parti Meclisi Ankara'da toplanarak güncel siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Parti Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Yeşil Sol Parti, örgütlenme yeterliliğini tamamlayarak, seçime girebilecek duruma gelmiştir. Erken ya da zamanında yapılacak seçimlerde, bu zulüm düzeninin değişmesi, demokratik bir ülkenin inşası için en geniş mücadele birlikteliğini gerçekleştirmek konusunda; seçim adaleti ve güvenliği de dahil olmak üzere üzerine düşen her türlü görevi alacaktır."

‘HDP’NİN KAPATILMAMASI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ’

Yeşil Sol Partisi tarafından yapılan açıklamada, 15-16 Elim tarihinde olağanüstü konferans ve kongrenin toplanacağı belirtildi. HDP’ye yönelik kapatma davasını hatırlatan parti, “Yeşil Sol Parti, HDP’nin kapatılmaması için tüm gücüyle çaba harcamaya devam edecektir. Siyasi iktidarın milyonlarca yurttaşın iradesini gasp etme girişimine asla izin vermeyeceğiz. Burada esas konu sadece HDP’nin seçime girmesini engelleme ile sınırlı olmayan bir siyasal irade gaspıdır. Bu konuda Cumhur İttifakı ve devlet içindeki güçler tam bir ittifak içindeler. Millet İttifakı içindeki milliyetçi unsurlar da rejimin çizdiği sınırları aşma iradesi göstermediği gibi bu gasp girişiminin destekçisi durumundadır. Hep birlikte ‘’Tek bayrak, tek millet’ sloganıyla ifade edilen ırkçı yaklaşımın yansımalarını izlemekteyiz” dedi.

‘EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKINDA BİR ARAYA GELELİM’

HDP öncülüğünde altı siyasi partinin oluşturduğu ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’nı hatırlatan Yeşil Sol Parti’nin açıklamasında bu ittifakta bir araya gelme çağrısı yapılarak şöyle denildi:

“Yeşil Sol Parti, krizden çıkışı emek ve özgürlük ittifakı etrafında oluşturulacak ezilenlerin, dışlananların, yoksulların, işsizlerin, emekçilerin, yaşam savunucularının, eşitlik ve tanınma mücadelesi veren kimlik, topluluk ve halkların ortak mücadelesinde görmektedir. Emek ve özgürlük ittifakı içerisinde bir araya gelerek eşit, özgür, demokratik, barış içinde ekolojik bir yaşamı birlikte örmek için, halkımızı 24 Eylül 2022’de İstanbul Haliç Kongre Salonunda Emek ve Özgürlük platformunun tanıtım toplantısında buluşmaya davet ediyoruz.” (DUVAR)