Yeşil Sol adayı Akyol: Türkiye'nin en büyük sorunu Tayyip Erdoğan

Yeşil Sol Parti'nin Denizli'deki Milletvekili Adayı Dr. Şenol Akyol, Türkiye’nin en büyük sorununun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyerek, "Çözüm olanaksız değil. Çözüm üçüncü yol, Yeşil Sol" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde HDP'nin 27 bin 500 oy aldığı Denizli'de, Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları sürüyor. Kentin merkezi birçok noktasında seçim bürosu açan partinin 7 kişilik milletvekili aday grubu ise mahalle mahalle dolaşarak Denizlili seçmenin sorunlarını ve taleplerini dinliyor. Yeşil Sol Parti'nin Denizli'deki milletvekili adaylarından birisi olan Diş Hekimi Dr. Şenol Akyol seçime kısa bir süre kala sorularımızı yanıtladı.

'BU TOPLUMA BİR BORCUM OLDUĞUNA İNANIYORUM'

Neden milletvekili adayı oldunuz?

Eğitimli, aydın insanlar siyasete girmediği sürece toplum görgüden uzak, cahil, çıkarcı kişiler tarafından yönetilmeye mahkum olurlar. Benim bu topluma bir borcum olduğuna inanıyorum. Halk için siyaset yaparak bu borcumu ödemek istiyorum ve onun için aday oldum. Eflatun da ”siyaset ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar" demiştir. bin yıllar önce, hiçbir şey değişmemiş, biz bunu değiştirmeye geliyoruz.

'BÜTÜN CANLILARI YERYÜZÜNÜN ASLİ UNSURU SAYDIĞI İÇİN YEŞİL SOL'DAYIM'

Neden Yeşil Sol Parti'den aday oldunuz?

Ben Yeşil Sol Parti’nin kurucu üyesiyim. Denizli İl Örgütü'nün de kurucu eş sözcüsüydüm. Hayal ettiğim, ekolojist, insan haklarına dayalı, hayvanları ve yeryüzünün bütün canlılarını yeryüzünün asli unsuru sayan bir siyasi yapı olduğu için Yeşil Sol'dayım.

'İKTİDARI SANDIĞA GÖMERSEK HALKIN UMUTLARI YEŞERECEK'

İktidar da muhalefet de 14 Mayıs 2023 seçimine ayrı bir önem atfediyor. Sizce bu seçimi kritik kılan ne?

Bu seçim tarihsel bir öneme sahip. Tek adam rejiminin devam etmesi halinde ülke üzerindeki karanlık tablo daha kararacak, halkın bir daha seçimle kendi iktidarını kurma hayali kalmayacaktır. Eğer bu iktidarı, kötülük bloğunu sandığa gömersek halkın umutları yeşerecek, nefes alacak bir alan açılacak.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU TAYYİP ERDOĞAN'DIR'

Size göre Türkiye'nin en önemli sorunları nelerdir?

Aslında Türkiye’nin en büyük sorunu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ekolojik yıkım başta olmak üzere siyasallaşan yargı sistemi, geri dönüşü zor olan kırsalın boşaltılıp tarım ve hayvancılığın yok edilmesi, eğitimin içinin boşaltılması ve İslamcı yapıların eline verilmesi, üniversitelerin sayısının aşırı artırılarak eğitimin vasatlaştırılması, sağlığın metalaştırılıp satılabilir bir mal haline getirilmesi, kadınların ikinci sınıf insan muamelesi görüyor olması, işçileştirilen çocukların sorunları gibi sayamayacak kadar çok sorunlar yumağıyla karşı karşıyayız. Bu sorunların çözümü olanaksız değil. 'Çözüm üçüncü yol, Yeşil Sol' diyoruz.

'SAĞLIK SİSTEMİ ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYORUM'

Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, milletvekili olduğunuz takdirde ilk olarak hangi çalışmaları hayata geçireceksiniz?

Hiçbir vatandaşımızın 'Aç kalır mıyım?' kaygısı yaşamadığı, eğitim, sağlık, ulaşım, barınma başta olmak üzere her hizmetin kamu eliyle sunulduğu, herkesin kendi sözünü kurabildiği, kimliğini, inancını, cinsel yönelimini anasız fakatsız yaşayabildiği eşit, özgür bir ülke hayal ediyorum. Eğer seçilir de Meclis'e girersem ilk yapacağım çalışma sağlık sistemi üzerinde olacak. Hekim olmamdan kaynaklı sağlık sistemi üzerinde çalışmalar yapmak istiyorum. Ekolojik mücadele başta olmak üzere halkımızın bugüne dair ne kadar sorunu varsa çözüm için elimden gelenin en fazlasını yapmaya çalışacağım.