Yeşil Kundura nasıl çöktü?

Bir dönemin ayakkabı devi olan Yeşil Kundura’ya ait gayrimenkuller icradan satılacak. Satışı istenen varlıkların değeri 800 milyon TL seviyesinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin en eski ayakkabı markalarından biri olan Yeşil Kundura bir süredir, markanın ikinci kuşak temsilcilerinin borçları ile gündemde. Köklü ayakkabı markası önemli ölçüde üretimini azalttığı gibi, grubun gayrimenkul yatırımlarında yaşanan darboğaz varlıkların icradan satışını gündeme getirdi.

YEŞİL PLAZA’DAKİ 25 OFİS SATILIYOR

Halktv'nin haberine göre kredi alacaklısı Halk Bankası, uzun yıllar, grubun merkez binası olarak faaliyet gösteren Yeşil Plaza’daki 25 bağımsız bölümün icradan satışını talep etti. Anılan mülklerin değeri 363 milyon TL. Gruba ait satışı istenen bir diğer varlık ise Zeytinburnu’nda bulunan bir arsa.

ARSANIN BEDELİ 450 MİLYON TL

6 bin 343 metrekare büyüklüğündeki arsanın değeri ise 450 milyon TL olarak belirlendi. Söz konusu gayrimenkullerin satışı ihalesi 19 Aralık günü başlıyor.

Yeşil Plaza'daki 25 ofis tek tek icradan satılacak.

İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, ikinci ihale 16 Ocak günü yapılacak. Öte yandan Halk Bankası’ın alacağının yanı sıra Yeşil GYO’nun yarım kalan çok sayıda projesi ise geride binlerce mağdur bıraktı. Yüzlerce kişi, şirketin tamamlanmayan projesindeki evlerini alamayınca Yeşil GYO’nun iflasını talep etti. (HABER MERKEZİ)