Yerli filmlere 'Bergen' nedeniyle 'zorunlu' erteleme

"Bergen" filminin yüksek gişe rakamları nedeniyle bu hafta gösterime girecek yerli filmlerin vizyon tarihi ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4 Mart'ta vizyona giren "Bergen" filminin gişe liderliği, bu hafta izleyiciyle buluşmaya hazırlanan yerli "Allah Yazdıysa Bozsun", "Okul Tıraşı", "Dijital Esaret", "Osman Sekiz" filmlerinin vizyon tarihlerinin ertelenmesine neden oldu. Filmlerin, salonların çoğunda "Bergen"in gösterimi olduğu için ertelendiği belirtildi. 

"Osman Sekiz" filminin yönetmeni Ezel Akay, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, dağıtımcıların "Bergen" filmini daha fazla salonda oynatabilmek için "Osman Sekiz"in bir hafta ertelenmesini istediklerini duyurdu. Akay paylaşımında, "Türkiye Sinemacı Macerası: Dağıtımcımız CGVMars aradı, Ordulu bir salonun talebi: 'Osman8 bir hafta ertelense de biz 6 salonda Bergen oynatsak!” Ben hemen uyandım ve yapımcımız Ömer Kaya’yı aradım: Önce AVRUPA 24 Mart, ne dersin? YES ve Jawohl! Ve Türkiye’de 1 Nisan’a erteledik Osman8’i! Bergen 6-7 milyona koşuyor! Salonlar kazansın! Amaaaa Sonra da biz. (salonlara mesaj:) 2022 sinema yılı olsun!" ifadelerini kullandı. 

"Okul Tıraşı" filminin yönetmeni Ferit Karahan da sosyal medya hesabından "Okul Tıraşı"nın vizyon tarihinin ertelendiğini duyurdu. 

'BERGEN' İKİNCİ HAFTASINDA SEYİRCİ SAYISINI ARTIRDI

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve 718 bin 43 kişi tarafından seyredilerek tüm zamanların en iyi biyografi ve drama filmi açılış rekoruna sahip olan "Bergen" ikinci hafta sonunda bu performansının üstüne çıktı. Box Office Türkiye'nin aktardığına göre, gişe liderliğini sürdüren filmin izleyici sayısı 981 bin 187 oldu. Böylece son beş yılın en iyi ikinci hafta performansına imza atan filmin toplam izleyici sayısı ise 2 milyon 644 bine ulaştı.