Yerli bilimkurgu edebiyatının öncülerinden Bülent Akkoç vefat etti

Yerli bilimkurgu edebiyatının öncü isimlerden birisi olan yazar, editör ve yayıncı Bülent Akkoç 63 yaşında vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerli bilim kurgu tarihinin duayenlerinden olan yazar, yayıncı ve editör Bülent Akkoç, 63 yaşında vefat etti. Şubat 2019’da evinde geçirdiği bir kaza sonrası bitkisel hayata giren Bülent Akkoç'un cenazesi dün ikindi namazının ardından İstanbul, Zeytinburnu’ndaki Ayvalık Mezarlığı’na defnedildi. 

Akkoç'un ölümü, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından duyuruldu. FABİSAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türe, özellikle bilimkurguya büyük katkı veren, üstadımız, FABİSAD tarafından GİO Ödülleri Mavi Anka özel ödülüne layık bulunan değerli büyüğümüz Bülent Akkoç’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, bizim gibi sevenlerine sabırlar dileriz" ifadelerini kullandı.

Bilimkurgu Kulübü de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kulübümüzün emektar isimlerinden Bülent Akkoç’u yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerinin başı sağ olsun" yazdı. 

BÜLENT AKKOÇ KİMDİR?

Bülent Akkoç, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. 1977 yılında X-Bilinmeyen adlı bilimkurgu dergisi ile tanınan Bülent Akkoç, 1980’de Göktaşı, 1989’da Öncü dergilerini yayına hazırladı. Akkoç’un öyküleri, 1988’de yayımlanan Çağdaş Sanat Bilim-Kurgu dergisinde de okurlarla buluştu.

Akkoç, 1996 yılında Hakan Alpin‘in sahipliğinde yayın hayatına başlayan ve 2000 yılına kadar 14 sayı çıkarılan Atılgan Bilimkurgu dergisinin editörlüğünü yaptı. Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından düzenlenen 2019 GİO Ödülleri’nde bilimkurguya büyük katkılarından dolayı Mavi Anka Onur Ödülü kazandı.