Yerin 200 metre altında cinayet şüphesi

Zonguldak'ta maden işçisi Yusuf Sorhan, yerin 200 metre altındaki ocakta ölü bulundu. Ölüm nedeni olarak önce kalp krizi açıklaması yapıldı, ancak otopside boynunun kırıldığı tespit edildi. Olay yerinde hiç bir göçme, taş düşmesi bulunmaması, cinayet şüphesini doğurdu.

Maden işçisi Yusuf Sorhan'ın şüpheli ölümüne ilişkin TTK da soruşturma başlattı.
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Üzülmez Maden Ocağı'nda çalışırken ölü bulunan 39 yaşındaki Yusuf Sorhan dün defnedildi. Sorhan'ın şüpheli ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Gazete Duvar’a konuşan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, “Vefat, ilk etapta kalp krizi olarak kayıtlara geçti. Ancak yapılan otopside arkadaşımızın boyun kırılmasına bağlı beyin kanaması sonucu vefat ettiği ortaya çıktı. Biz idari soruşturmayı başlattık. Bundan sonrası savcıların görevi” dedi. Bu gelişme, 'iş kazası mı, cinayet mi?' sorusunu gündeme getirdi.

İŞ KAZASI EMARESİ YOK

Öte yandan olaydan sonra maden mühendislerinden oluşan bir heyet, maden çavuşunun öldüğü eksi 170 koduna giderek incelemelerde bulundu. Ancak heyet, ölümün meydana geldiği yerde her hangi bir göçük, çökme, taş düşmesi, metan gazı gibi iş kazası emarelerine rastlayamadı. Kurum yetkilileri bu gelişme üzerine, ilk kez böyle bir uygulamaya giderek yerin 170 metre altına fotoğrafçı gönderip, olay yerini kare kare fotoğrafladı.

Kazım Eroğlu


Mesai arkadaşları arasında sevilen ve uyumlu biri olarak tanınan evli ve 4 çocuk babası Yusuf Sorhan’ın şüpheli ölümü maden işçilerini de tedirgin etti.

TTK MÜDÜRÜ: SORU İŞARETLERİ VAR

Gazete Duvar’a konuşan Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, konuyu geniş çaplı olarak incelediklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “İlk etapta eksi 170 kodunda yaşanan olayda hayatını kaybeden madencimizin ölüm nedeni kalp krizi olarak kayıtlara geçti. Çünkü ölü bulunduğu yerde tek başınaydı ve her hangi bir iş kazası olamamıştı. Ama yapılan otopside ölüm nedeninin kalp krizi olmadığı anlaşıldı. Boynundaki kırığa bağlı olarak beyin kanaması geçirdiğini öğrenince hemen teknik arkadaşlarımızı olay yerine gönderdim. Bu olayda bin tane soru işareti var. Olay yerinde her hangi bir göçük, çökme, taş düşmesi, metan gazına bağlı bir iş kazası belirtisi yok. Arkadaşlarımızın raporu doğrultusunda ilk kez böyle bir uygulamaya giderek, hemen kurum fotoğrafçımızı olay yerine gönderdim. Kare kare olay yerini fotoğrafladık. Bundan sonrası savcılığın görevi. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.