Yerel seçim için ilk ittifak Van'da kuruldu: Saadet ve Gelecek'ten açıklama

Van'da, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında 'şehir ittifakı' yapılacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, yerel seçimler için Van'da 'şehir ittifakı' kurdu. Saadet Partisi Van il binasında bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, ortak bir bir basın açıklaması yaparak İttifakı duyurdu.

'HAYATINDA BİR KERE OLSUN VAN'I GÖRMEMİŞ KİMSELER BELEDİYEYİ YÖNETİYOR'

Yapılan basın açıklamasında, Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe belediyesinde uzun yıllardır belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Hayatında bir kere olsun Van’ı görmemiş olan kimseler Van’a atandığının ertesi günü mevcut görevinin yanında bir de belediye başkanlığı görevini yürütmeye başlamaktadır" denildi. 

Belediye başkanlarının halktan kopuk olduğunun ve belediyelerin kapısının sadece azınlık bir kesime açık olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Son yıllarda Belediyelerin gözle görülür hizmetleri olmadığı gibi devasa borçlanmalarla belediyelerin geleceği ipotek altına alınmaktadır. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı yoktur. Van’da belediyecilik hizmetleri yapbozdan ibaret ve tamamıyla israf belediyeciliğidir. Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu bozuk düzeni değiştirmek, bu şehri içinde bulunduğu kısır döngüden çıkarmak için şehir ittifakı kuruyoruz" ifadeleri kullanıldı. Yapılan açıklamada, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için başvuruların başladığı da duyurularak, kentteki diğer siyasi partilere de çağrı yapıldı.

"Gelin Van ve ilçe belediyelerini birlikte yönetelim" diyen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Bugün şehir ittifakı için DEVA, CHP, HÜDA PAR’ı ziyaret edeceğiz. Bu anlamda gerek ilimizde faaliyet yürüten siyasi partilerle gerekse ilimizde siyaset alanında yer almak isteyen kimselerle görüşmeleri başlatacağız" dedi.

 

Etiketler Van ittifak