Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projesine 66 gün sonra onay çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ‘çökme tehlikesi var’ dediği bin 500 yıllık tarihi Yerebatan Sarnıcı’nın güçlendirilmesine ilişkin projesi Koruma Kurulu’ndan 66 gün sonra onay alabildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin en görkemli tarihsel yapılarından olan Yerebatan Sarnıcı’ndaki projesinin önündeki engel kalktı. UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki bin 500 yıllık yapıda 2017'den beri restorasyon çalışması yürütülüyor. İBB’nin sürdürdüğü çalışmalarda, sütunlardaki gergi sisteminde boşluklar olduğu ve bunun daha önce fark edilmediği ortaya çıktı. İBB, gergi güçlendirme projelerini hazırlayarak hemen uygulama yapmak üzere onay alması zorunlu olan İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdi. Koruma Bölge Kurulu'na bilimsel danışma heyeti görüşü de iletildi.

66 gündür bekleyen güçlendirme projesi, 30 Aralık tarihli Kurul toplantısında tekrar gündeme geldi ve onaylandı. Kararın iletilmesinin ardından İBB’nin kısa sürede güçlendirme çalışmalarına başlaması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)