Yeniden Refah Partisi, Erzurum'un iki ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti

Yeniden Refah Partisi, Erzurum'un Horasan ve Aşkale ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etti. Oylar yeniden sayılacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - Seçimlerden biri büyükşehir iki kenti alarak üçüncü olarak çıkan Yeniden Refah Partisi, Erzurum'un Horasan ve Aşkale ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etti. Resmi olmayan sonuçlara göre Aşkale'de AK Parti, Horasan'da ise İYİ Parti'nin belediye başkan adayı 43 oy farkıyla seçimi kazandı.

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, Horasan'da 998 tane iptal edilen oy bulunduğunu söyledi. Aşkale'de ise 1430 oyun iptal edildiğini anlatan Mustafaoğlu, "İtirazlarımız var, yeniden sayım yapılacak. Aşkale'de 8 bin tane oy kullanılmış, 1430 tanesi geçersiz. Hayırdır. Seçimi kaybettirmenin yeni bir taktiği bunlar" dedi.

Horasan ilçesinde kıran kırana bir yarış yaşandı. Belediye başkanlığı, AK Parti, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında son ana kadar gidip geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre Horasan'ı İYİ Parti'nin adayı Hayrettin Özdemir, yüzde 32.13 (5 bin 684) oy ile kazandı. Yeniden Refah Partisi'nin adayı yüzde 31.89 (5 bin 641), AK Parti'nin adayı ise yüzde 31.27 oy aldı.