Yeni Zelanda'ya külotlu çoraplarında 1000 kaktüs sokmaya çalışan kadına ceza

Yeni Zelanda'da ülkeye yasadışı yollardan yaklaşık 1000 adet kaktüs ve sukulent sokmaya çalışan bir kişiye adli kontrol ve kamu hizmeti cezası verildi. Wenqing Li isimli kadın Mart 2020'de, 947 adet kaktüs ve sukulenti külotlu çoraplarına gizleyerek ve vücuduna yapıştırarak Yeni Zelanda'ya sokmaya çalışmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da külotlu çoraplarının içinde sakladığı ve vücuduna yapıştırdığı yaklaşık 1000 adet kaktüs ve sukulent (etli bitki) ile yakalanan kadın iki ayrı biyo-güvenlik yasasını ihlal etmekten suçlu bulundu. Ülkeye Çin'den yasadışı biçimde bitki sokmaktan hüküm giyen Wenqing Li, 12 ay süreyle yoğun adli kontrol ve 100 saat kamu hizmeti cezalarına çarptırıldı.

POLİSİ KÖPEĞİ BİTKİLERİN KOKUSUNU ALMIŞTI

Wenqing Li, Mart 2020'de Yeni Zelanda'nın Auckland kentindeki uluslararası havalimanında bir polis köpeği tarafından fark edilmişti. Köpeğin bitkilerin kokusunu alması sonrasında üzerindeki bitkileri tuvalette atmaya çalışırken yakalanmıştı. Polis, kadının külotlu çorabına sakladığı ve vücuduna yapıştırdığı 947 adet kaktüs ve sukulentin değerinin yaklaşık 10 bin dolar olduğunu açıkladı. Bitkilerin arasında, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan sekiz tür bulunduğu da belirtildi.

38 yaşındaki kadının, 'yüksek ticari değeri' olduğu belirtilen bitkileri, TradeMe isimli internet sitesi üzerinden satmayı planladığı açıklandı..

Li Temmuz 2019'da da, benzer bir kaçakçılık olayında yakalanmıştı. Bu tarihte, ambalajları hiç açılmamış görünen iPad çantaları valizinde bulunmuş, bunların içinden 142 tane izinsiz tohum bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)