Yeni Zelanda'da bir seks işçisi cinsel saldırı davasında tazminat kazandı

Yeni Zelanda'da bir seks işçisi, cinsel saldırıyla suçlamasıyla bir iş insanına açtığı davada tazminat kazandı. Kadının altı basamaklı bir tazminat alacağı açıklanırken, bu karar ülkedeki sek işçilerinin çalışma koşulları açısından bir dönüm noktası olarak yorumlanıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Yeni Zelanda'da bir seks işçisi, ismi açıklanmayan bir iş insanına açtığı cinsel saldırı davasında tazminat almaya hak kazandı. Adamın kadına altı basamaklı bir tazminat ödeyeceği açıklanırken, iki tarafın da isimleri gizli tutuldu. Kadının 'duygusal zarar ve bu süreçte uğradığı maddi kayıp' için tazminat alacağı belirtildi.

Davacı kadını temsil eden insan kuruluşunun yöneticisi Michael Timmins,"Tüm işçiler, yaptıkları işin türüne bakılmaksızın, işyerlerinde cinsel saldırıya uğramama özgürlüğüne sahiptir. Bütün işyeri sahiplerini ve iş verenleri bu hakları anlamaya ve bunlara saygı duymaya çağırıyoruz" dedi.

Yeni Zelanda Seks İşçileri Kolektifi'nin ulusal koordinatörü Dame Catherine Healy de, kararın seks işçilerinin hakları açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 

Yeni Zelanda'da seks işçiliği 2003 yılında yasal hale getirilmişti. (DIŞ HABERLER)