Yeni Zelanda'da aylar sonra ilk kez kapatılan kentte İngiltere varyantı alarmı

Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde tespit edilen üç yeni Covid-19 vakasının, ilk örneklerine İngiltere'de rastlanan korona virüsü varyantından kaynakladığı açıklandı. Başbakan Jacinda Ardern “Unutmayın, daha önce bunları yaşadık. Bu durumdan birlikte kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üç yeni vakanın tespit edilmesi üzerine yaklaşık altı ay sonra yeniden kapatılan Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde, vakalarının İngiltere merkezli yeni korona virüsü varyantından kaynaklandığı duyuruldu. En son yerel vakanın ocak ayında görüldüğü ülkede Başbakan Jacinda Ardern, "Dikkatli ve güvenlik odaklı hareket etmekte haklıydık çünkü vakaların İngiltere varyantı kaynaklı olduğunu doğruladık" dedi.

'GÜÇLÜ VE ANLAYIŞLI OLUN'

Ülkenin büyük kenti Auckland'da anne, baba ve çocuk olmak üzere bir ailede Covid-19 tespit edilmesinin ardından ülke genelinde de korona virüsü tehdit seviyesi yükseltildi. Sağlık Bakanlığı, ülkedeki aktif vaka sayısının 47'ye çıktığını duyurdu. İngiltere varyantının ülkeye nasıl girdiğini araştırdıklarını söyleyen Ardern, "Yeni Zelandalılar, güçlü ve anlayışlı olmaya devam etmeli. Unutmayın, daha önce bunları yaşadık. Bu durumdan birlikte kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

TEMASLILARIN TESTİ NEGATİF

Yeni Zelanda Sağlık Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, enfeksiyonun kaynağını bulmak adına anne ve kıza odaklandıklarını çünkü babada görülen enfeksiyonun daha erken bir aşamada olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bloomfield, annenin havayollarına hizmet veren bir şirkette çalıştığını ve temaslı dokuz kişinin testinin negatif çıktığını aktardı. Çocuğun temaslı olduğu 42 kişinin testlerinin de negatif çıktığı kaydedildi. Üç kişinin şu anda karantinada olduğu ve dördüncü bir aile üyesinin de gözlemlendiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)