Yeni Zelanda'da 'al götür' kısıtlaması sonrası şehir sınırında fast food operasyonu

Yeni Zelanda'nın en büyük şehri Auckland, 44 kişide Covid-19'a rastlanması sonucu alarma geçti. Kısıtlama kapsamında restoranların al götür uygulaması durdurulurken sınırda KFC kaçakçıları yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da polis, Covid-19 önlemleri dolayısıyla şehir sınırını geçmeye çalışan ve arabasında Kentucky Fried Chicken zincir restoranı ürünleri ile 100 bin dolar bulunan iki kişiyi gözaltına aldı. Covid-19 önlemleri nedeniyle al-götür restoran zincirlerine de kısıtlama uygulanıyor. 

RESTORAN YASAKLARI 

Okyanusya ülkesi Yeni Zelanda, ay başında en büyük şehri Auckland'daki vaka sayısı 44'e ulaşınca sıkı karantina önlemleri aldı. Ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğunun yaşadığı kentteki kapanma kurallarınca KFC gibi pek restoran servis veremediği gibi al götür uygulaması da mevcut değil. Auckland sınırında polisten kaçmakta olan bir araç durdurulunca arabayı arayan polis, yüklü miktarda KFC ürünü, nakit para ve fast food çöpleri buldu.

Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada 'memurların şüpheli seyreden aracı fark ettikleri, sürücünün ise polisi gördükten sonra tam ters yöne saparak kaçmaya çalıştığı' bildirildi. Aranan araçta en az üç kova tavuk, 10'a yakın lahana salatası ve sayısı açıklanmayan patates ele geçirildiği duyuruldu.

SINIRDA MC DONALDS ARAMAYA GİDLER

Restoranlara gelen kısıtlama ile birlikte fast food ürünleri yasadışı ürün gibi görülüyor. Geçtiğimiz günlerde McDonalds aramak için Auckland sınırına gitmiş, sosyal medyaya yüklediği videodan sonra polis hakkında işlem başlatmıştı. Tüm bunlar polisiye komedi filmlerini andırsa da Yeni Zelanda'nın aldığı kapanma kararları oldukça sıkı. Öyle ki kuralları ihlal sonucunda uygulanan cezalar 6 aya kadar hapis ya da 4 bin dolara kadar para cezasını kapsıyor.

Nüfusu yaklaşık 4,9 milyon olan Yeni Zelanda'da Covid-19 vaka sayıları pandemi başından beri oldukça düşük bir seviyede seyretti. Toplamda 4 bin 95 vakanın kaydedildiği ülkede günlük vaka sayısı üç hanelere hiç ulaşmazken vefat sayısı da toplam 27 olarak belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)