Yeni yıla girmek için en ışıl ışıl şehirler

Yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı şimdiden içimizi sardı. Peki, yeni yılı hangi şehirde karşılıyorsunuz? Yeni yıla ışıl ışıl bir atmosferde girilen şehirleri sizin için derledik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Noel heyecanı tüm dünyayı sarmış durumda. Özellikle Avrupa’da aylar öncesinden caddeler, sokaklar, dükkânlar ve evler süslendi. Siz de bu heyecana ortak olmak istiyorsanız ve vize derdiniz yoksa yeni yıla ışıl ışıl bir atmosferde girmek için hâlen geç kalmış değilsiniz. İşte masal diyarlarını andıran o şehirler:

BUDAPEŞTE (MACARİSTAN)

Budapeşte, her daim güzel bir atmosfere sahip şehirdir ama özellikle yılbaşı ışıklandırmalarıyla daha da etkileyici hâl alıyor. Yılbaşı akşamı, Tuna Nehri üzerindeki köprülerden birinde ya da Vörösmarty Meydanı’nda olmak, size unutulmayacak dakikalar yaşatabilir.

Budapeşte

 

MOSKOVA (RUSYA)

Moskova deyince bembeyaz karlara bürünmüş Kızıl Meydan’ı hayal ettiniz mi? Yılbaşı gecesinde ışıl ışıl süslemelerle beraber havai fişek gösterilerini izlemenin ne kadar keyifli olacağını tahmin etmek zor değil. Üç gün boyunca trafiğe kapalı olan Tverskaya Caddesi’nde ve ona bağlı sokaklarda kurulan atölyeleri gezebilir, konserleri dinleyebilirsiniz.

Moskova
BRÜKSEL (BELÇİKA)

Brüksel, Avrupa’nın yılbaşı tatilleri için en çok seçilen şehirlerinden. Kente hâkim Orta Çağ izleri, yılbaşı süslemeleriyle birleştiğinde etkileyici bir atmosfere bürünüyor. Özellikle Grand Place ve Saint Catherine arasındaki iki kilometrelik alana kurulan yılbaşı pazarını gezmeyi unutmayın.

DRESDEN (ALMANYA)

Eğlence hayatıyla Almanya’nın en popüler şehri Berlin olsa da yılbaşı deyince durup bir kez daha düşünmek lazım. Çünkü yılbaşı dönemlerinde Avrupa’nın en eski yılbaşı pazarlarından biri bu şehirde kuruluyor. Altı yüz yıldır kurulan yılbaşı pazarında, yerel zanaatkârların ürünlerini sergilediği tezgâhları gezmek saatlerinizi alabilir.

Dresden Noel Pazarları
LONDRA (İNGİLTERE)

Yılbaşı yaklaştıkça herhâlde Londra’da süslenmemiş cadde ya da sokak kalmadığını söylesek abartmış olmayız. Yılbaşının hakkını veren şehirlerden Londra’da Oxford, Regent, Piccadilly, Carnaby caddelerinde ya da Thames Nehri boyunca dolaşırken havai fişek gösterilerini izlemek epey keyifli zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Hyde Park’ta kurulan Winter Wonderland yılbaşı pazarını da listenize ekleyin.

Londra
PARİS (FRANSA)

Paris’te yeni yıl süslemeleri ve ışıklandırmalarının en yoğun olduğu bölge, şüphesiz en meşhur caddesi Champs Elysees ve civarı... Bu caddede yılbaşı pazarı kurulurken tezgahlardan tüm yerel tatları keşfedebilirsiniz. Bir diğer yılbaşı pazarı için ise La Defense bölgesini önerebiliriz. Fransa’da Paris’e alternatif bir şehir arıyorsanız da tercihiniz Strazburg olabilir. Avrupa’nın en eski ve en büyük yılbaşı pazarları bu şehirde kuruluyor.

AMSTERDAM (HOLLANDA)

Amsterdam, yılbaşında eğlence garantili Avrupa şehirlerinden. Özellikle Dam Meydanı ve Leidsplein’i tercih edebilirsiniz. Kente oldukça fazla yılbaşı pazarı kuruluyor ve bu pazarlar, kasım ayının sonlarından ocak ayının ortalarına kadar açık kalıyor.

Amsterdam
VİYANA (AVUSTURYA)

Yeni yıl havasına çoktan giren şehirlerden biri de Viyana... Özellikle yılbaşı dönemlerinde sayıları artan konserlere gidebilir, ışıl ışıl Viyana sokaklarını arşınlayabilir, Tuna Nehri boyunca keyif yapabilir, sayıları otuza yaklaşan yılbaşı pazarlarını gezebilirsiniz.