Yeni transferler derbide sahnede: 'Trabzonspor galibiyete inanıyor'

Trabzonspor ve Beşiktaş bu akşam 20.00'de karşılaşacak. Trabzonspor camiasından isimler Fırtına'nın son dönemde kadrosunu güçlendirdiğine ve taraftarının desteğiyle kazanacağına inanıyor.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Transferin son günlerinde kadrosuna kattığı önemli oyuncularla güçlenen Trabzonspor, bu akşam sahasında karşılaşacağı Beşiktaş maçında galibiyet almak istiyor.

2021-2022 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra düşüşe geçen ve geçtiğimiz sezon hem ligde hem de Avrupa'da taraftarına hayal kırıklığı yaşatan bordo-mavili takım bu sezona da istediği gibi başlayamadı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yıldız oyuncu transferleriyle güçlendiği sezonda daha mütevazi bir kadro kuran Trabzonspor, kadrosundaki önemli isimlerle de maliyetleri sebebiyle yollarını ayırmıştı.

Avrupa'da transfer sezonunun kapanmasının ardından fırsat transferleri ile kadrosunu güçlendirme yoluna giden Fırtına, Arsenal'in 80 milyon euro ödediği yıldızı Nicolas Pepe, Southampton'ın geçen sezon 18 milyon euro ödediği Paul Onauchu ve Angers kulübünün genç yıldızı Mendy'i takıma kattı. Transferin son gününde de Alanyaspor'dan Umut Güneş'i transfer eden Trabzonspor eksiklerini tamamladı. Yeni transferlerle havaya giren Bordo-Mavili camia Beşiktaş karşısında alınacak derbi galibiyetle takımın şampiyonluk yarışına girmesini bekliyor.

TEKELİOĞLU: TRABZONSPOR SAHA AVANTAJINI KULLANACAK

Karşılaşma öncesi derbiyi değerlendiren bordo-mavili ekibin eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor'u avantajlı görüyor. Trabzonspor'un yeniden toparlanması için kazanmaya daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydeden Tekelioğlu, "Her ne kadar deplasmanda Kasımpaşa galibiyeti gelse de içeride kaybedilirse takım yukarıdan kopar. Onun için de Trabzonspor'un bu maçı kazanacağına inanıyorum. Yeni transferlerle beraber takım daha iyi duruma geldi ama bunlar hazırlık döneminde olsa çok daha iyi olurdu. Transferin son günlerinde iyi oyuncular takıma katıldı. Büyük maçların zaten favorisi yoktur. Trabzonspor da iç saha avantajını iyi kullanarak maça ağırlığını koyacaktır" dedi.

Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu.

İki takımın da kadrosunu son haftalarda şekillendirdiğini ve öngörülmesi zor bir karşılaşma olacağını söyleyen Tekelioğlu, gollü bir müsabaka beklediğini anlattı. İki takımın da hazır olmadığını kaydeden Tekelioğlu, "Takımlar oturmadığı için açıklar ve hatalar fazla olabilir. Trabzonspor'un gol yiyeceğini ama yediğinden fazlasını atacağını düşünüyorum. Beşiktaş savunmasını da zayıf buluyorum" sözlerini kullandı.

'ABOUBAKAR'IN OYNAMASI MAÇA ETKİ EDER'

Maça etki edebilecek oyuncuları da değerlendiren Tekelioğlu şu sözleri kullandı:

"Trabzonspor adına yine Uğurcan'a çok iş düşecek. Bakasetas Trabzonspor'un önemli bir silahı. Özellikle uzaktan şutlarla maça etki edebilir. Abdülkadir Ömür sezon başından beri iyi performans gösteriyor. Maçın kilit oyuncularından olacaktır. Bardhi de son haftalarda yükselişte. Yine iyi oynayacağını ve maça etki edeceğini düşünüyorum. Özellikle duran topları çok etkili kullanıyor. Trabzonspor duran top silahını yine kullanacaktır.

Aboubakar'ın oynama durumu maça çok etki eder. Beşiktaş adına ise oynaması durumunda Aboubakar kilit oyuncu olur. İki takım da kadrosuna son haftalarda fazla sayıda takviye yaptı. Bu sebeple nasıl bir kadro ile ve nasıl bir tertiple sahaya çıkacakları belirsiz. Bugünkü derbi çok bilinmeyenli bir müsabakaya dönüştü."

YILMAZ: YENİ OYUNCULARIN ADAPTASYONU TRABZONSPOR'A YANSIR

Trabzonspor'un eski golcüsü Mehmet Yılmaz, bordo-mavili kulübün şampiyonluktan sonra hem sportif hem de yönetimsel olarak sıkıntılı dönemler geçirdiğini ifade etti. Trabzonspor'un transfer sezonunun son günlerinde kadroya kattığı isimlerin takım için önemli olduğunu ve seviyeyi yukarıya taşıyacağını dile getiren Yılmaz, bu transferlerin kamp dönemine yetişememiş olmasının ise dezavantaj yarattığını ifade etti. Yılmaz, "Trabzonspor bu transferleri eğer sezon başı yapmış olsaydı bence biraz daha farklı olabilirdi. Sıralama açısından daha her şey kaybedilmiş değil ama işi tabii ki bu sene zor. Bu gelecek oyuncuların adaptasyonu Trabzonspor için çok önemli" dedi.

Trabzonspor-Beşiktaş derbisinde şansların eşit olduğunu kaydeden eski golcü, "Maç Akyazı'da oynanacak, Trabzonspor ev sahibi avantajıyla maça çıkacak. Trabzonspor form olarak kötü olsa da büyük maçların havası farklıdır. Trabzonspor'un kaybedeceğini düşünmüyorum ama Beşiktaş'ın da iyi oyuncuları var. Güzel, keyifli bir karşılaşma bizi bekliyor. Tabii yeni oyuncuların form durumunu veya ne kadar süre alacaklarını da hep beraber göreceğiz" sözlerini kullandı.

Trabzonspor eski futbolcusu Mehmet Yılmaz.
'KİLİT OYUNCULAR UĞURCAN VE BAKASETAS OLUR'

Trabzonspor'un kadrosunda büyük bir değişim yaşandığını kaydeden Yılmaz, yeni transferlerin adaptasyonunun sağlanmış olması durumunda takıma önemli katkılar verebileceklerini söyledi.

Uğurcan ve Bakasetas'ın performansının Trabzonspor adına belirleyici olacağını söyleyen Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu: “5-1'lik Kasımpaşa galibiyetindeki kadroya göre farklı oyuncular olacak Bjelica'nın elinde. Forvet transferi Onauchu 2 metre 1 santimlik boyuyla çok etkili bir oyuncu. Onauchu'nun fiziksel özelliklerinden faydalanmak için kenar oyuncularından iyi beslenmesi gerekiyor. Onauchu uzun olmasına rağmen ayaklarını da iyi kullanan bir golcü. Ayak içi vuruşları çok temiz. Trabzonspor'un skor üreteceğini düşünüyorum. Trabzonspor adına kilit oyuncular kaleci Uğurcan ve Bakasetas olur. Uğurcan'ın iyi konsantre olması gerekiyor. Bakasetas bu takım için çok önemli bir oyuncu, kaleye ne kadar yakın oynarsa o kadar pozisyon üretir."

Trendyol Süper Lig'in 5'inci haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, Papara Park'ta karşı karşıya gelecek. Saat 20.00'de başlayacak derbiyi hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bu sezon ligde çıktığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet elde eden bordo-mavililer, 6 puanla arzu ettiği başlangıcı yapamadı. Beşiktaş ise bu sezon ligde çıktığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hanesine 7 puan yazdırdı.

İki takımın 101'inci kez karşı karşıya geleceği maç öncesi alınan galibiyet sayılarında siyah-beyazlı ekibin 37-36 üstünlüğü bulunuyor. Son 10 karşılaşmada ise Beşiktaş'ın yalnızca 1 galibiyeti bulunurken, Trabzonspor 4 kez sahadan galip ayrıldı, 5 karşılaşma ise berabere bitti.