Yeni 'The Exorcist' üçlemesi geliyor

Ellen Burstyn ve Leslie Odom Jr.'lı yeni bir The Exorcist üçlemesi geliyor. Universal'ın, üçleme için 400 milyon dolar ödeyeceği belirtildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de "Şeytan" adıyla bilinen korku klasiği "The Exorcist"te yer alan Ellen Burstyn'in başrolünde yer aldığı, modern Halloween üçlemesine imza atan David Gordon Green'in yöneteceği yeni "The Exorcist" üçlemesi geliyor. 

Beyazperde'nin haberine göre, korona virüsü salgınıyla birlikte yükselişe geçen dijital yayın platformları arasındaki rekabet devam ediyor. HBO Max, Apple TV+, Peacock, Paramount+ gibi platformlar Netflix, Amazon Prime Video ve Disney+'tan oluşan platformları yakalamaya çalışırken, bu rekabet içerisinde sükse yaratacağı düşünülen içeriklere olan talep de arttı. Kısa bir süre önce Netflix, "Bıçaklar Çekildi" filminin iki devam filmi için 450 milyon dolar öderken, Amazon da "Yarının Savaşı" filmi için 200 milyon dolar ödedi. The New York Times'ın haberine göre Peacock ve Blumhouse ile güçlerini birleştiren Universal da, yeni bir "The Exorcist" üçlemesi için 400 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

İLK FİLM 2023'TE GÖSTERİME GİRECEK

1973 yapımı "The Exorcist"te yer alan Ellen Burstyn'in Chris MacNeil karakterine geri döneceği üçleme, "Hamilton" ve "One Night in Miami" gibi yapımlarla tanınan Leslie Odom Jr.'ın canlandıracağı karakterin kızının şeytan tarafından ele geçirilmesi sonrası yaşananları anlatacak. Son olarak kült korku/gerilim filmi "Yabancı"nın devamı niteliğindeki modern Halloween üçlemesine imza atan David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturacağı üçlemenin yapımcılığını Blumhouse üstlenecek. 

Planlanan üç “Exorcist” filminden ilkinin 13 Ekim 2023'te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor. Sonraki filmlerin tarihi henüz belirlenmese de, Universal ile aynı çatı firmanın bünyesinde yer alan yayın platformu Peacock'ın dahil olduğu anlaşma gereği doğrudan Peacock'ta yayınlanabileceği belirtiliyor. 

EN İYİ FİLM KATEGORİSİNDE TANINAN İLK KORKU FİLMİ

William Friedkin'in yönettiği 1973 tarihli orijinal film “The Exorcist”, küresel gişede 441 milyon dolar kazandı. 10 Oscar adaylığı elde eden film, şimdiye kadar En İyi Film kategorisinde tanınan ilk korku filmi oldu. İlk “Exorcist”, iki Katolik rahip tutan bir anneye (Burstyn) odaklanarak, şeytani bir şekilde ele geçirilmiş 12 yaşındaki (Linda Blair) kızı üzerinde şeytan çıkarma ayinlerini izleyiciye aktardı.