Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci kimdir?

'Görevden affını' talep eden Bekir Pakdemirli'nin yerine atanan Prof. Vahit Kirişci, TBMM'nin 22 ve 23. dönemlerinde AK Parti'den Adana milletvekiliydi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "Görevden af talebi kabul edilen" Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Cumhurbaşkanı Kararı ile Vahit Kirişci atandı.

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'ta, Kahramanmaraş'ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişci, yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör olan Kirişci, 22'nci dönemde AK Parti'den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yürüten Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23'üncü dönemde aynı göreve yeniden seçildi. (AA)