Yeni Şafak ve Misvak hedef göstermişti: Kötü niyetli yalan haber

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak ve Misvak tarafından “namaz kıldığı gerekçesiyle şoförü işten çıkardılar” iddiasıyla hedef gösterilen Transay Taşımacılık açıklama yaptı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Transay Taşımacılık çalışanı Abdullah Güzel’in dün namaz molası verdiği gerekçesiyle işten atıldığı iddia edildi. Şirket, Güzel’in SGK kayıtlarını paylaşarak çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Yeni Şafak gazetesi ve Misvak tarafından “namaz kıldığı gerekçesiyle Vakko şikayet etti, Transay şoförü işten çıkardı” iddiasıyla Vakko ve Transay Taşımacılık hedef gösterildi. Sosyal medyada bu şirketlere yönelik boykot kampanyası da başlatıldı. Bunun üzerine Transay şirketinden açıklama yapıldı.

ŞİRKET SGK KAYITLARINI PAYLAŞTI

Transay şirketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “12.12.2022 tarihinde, bazı haber portalları ve sosyal medya platformlarında konu edilen 'Vakko namaz kılan çalışanın işine son verdi' haberinin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.

Bahsi geçen kişinin Vakko ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta, kendisi şirketimizde taşeron personelin aracında servis sürücü olarak görev yapmaktadır.

Transay olarak, 13.000 sürücü ile Türkiye'nin her noktasında günde 200.000 çalışanın ulaşımını sağlamaktayız. En önemli önceliğimiz hizmet verdiğimiz müşterilerimizin personellerinin sağlıklı ve güvenli şekilde ulaşımlarını sağlamaktır.

Servis taşımacılığı esnasında acil durumlar dışında duraklama yapılması, iş sağlığı ve güvenliği gereği uygun değildir. Karayolları Trafik Yönetmeliği ve UKOME'nin kararlarında bu durum açıkça belirtilmiştir.

Ayrıca söz konusu iddialarda adı geçen Abdullah GÜZEL isimli sürücü işten çıkartılmamıştır. Kendisi taşeron firmada sürücü olarak görevine aynı şekilde devam etmektedir.

Konuyla ilgili yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla gereğinin yapılacağını tüm kamuoyuna bildiririz.” (HABER MERKEZİ)