Yeni Şafak İletişim Yayınları'nı ve 'Sandıkları Korumak' kitabını hedef gösterdi

Yeni Şafak gazetesi, Oy ve Ötesi Derneği'ni, LGBTİQ+ bireyleri, İletişim Yayınları'nı ve 'Seçim Güvenliği İçin Sandıkları Korumak' kitabını hedef gösterdiği bir haber yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yeni Şafak gazetesi, bugün yayınladığı haberde Oy ve Ötesi Derneği'ni, LGBTİQ+ bireyleri, İletişim Yayınları'nı ve Seçil Türkkan'ın 'Seçim Güvenliği İçin Sandıkları Korumak: Müşahitler Anlatıyor' kitabını hedef gösterdi.

Gazete, 2014 yılında sandık güvenliğini sağlamak için kurulan Oy ve Ötesi Derneği'ni hedef gösterirken 'ABD ve Avrupa ülkelerinden milyonlarca liralık fon alan', '14 Mayıs seçimlerinde 'şaibe var' algısı yaratmaya çalışan' gibi ifadeler kullandı.

2018 yılında AK Parti ve MHP’li görevlilerin baskısından çekindiği için Saadet Partisi’nden sandık müşahidi olan LGBTİQ+ bireyi de hedef alan gazete, Oy ve Ötesi hakkında ise "Batılı ülkeler, Oy ve Ötesi’ne 8,5 milyon lira aktarmıştı" iddiasında bulundu. Yeni Şafak, haberde iddialarının kaynağına yer vermedi.

 

Seçim Güvenliği İçin Sandıkları
Korumak, Seçil Türkkan, 197 syf., 
İletişim Yayınları, 2023.

Gazetenin hedef gösterdiği kitap hakkındaki bilgiler şöyle:

"Türkiye’de sandık güvenliğinin önemi, Gezi eylemleri sonrasında,2014’te Oy ve Ötesi’nin sandık güvenliği merkezli bir demokrasi hareketi kurmasıyla başladı. O günden bugüne bu hareket büyüdü, gelişti. Partiler 'sandık güvenliği' temasını sahiplendiler. Seçil Türkkan, Seçim Güvenliği için Sandıkları Korumak başlıklı kitabında, çok farklı siyasal ve sosyal kimliklerden insanların müşahit olarak yaşadıkları deneyimleri aktarıyor. Sandıkları korumak için sandık başında birlikte hareket eden müşahitler, yurttaş ve gönüllü temelli 'kendi demokrasini kendin yap' hareketiyle ilgili ilham verici gözlemlerini anlatıyorlar. Slogansız slogan, protestosuz protesto çağında, birbirimizle konuşmanın ve tanışmanın bir yolunu gösteriyorlar. Kitapta ayrıca ilk kez sandık müşahitliği yapacak olanlar için bilgilendirme ve tavsiyeler kılavuzu yer alıyor.Sandık başında sigaraya başlamaktan, silahla tehdit edilmeye, odaya kapatılmaktan, ilk sivil toplum tecrübesini deneyimlemeye, bir anarşisti sandık korumaya ikna etmekten, en yakın arkadaşlarını sandık başında edinmeye, hatta evliliğe uzanan bu 'anılar', kaybolmasına izin veremeyeceğimiz, bizim hikâyelerimiz. Demokrasinin temel bir kurumunu savunmak için harekete geçenlerin hikâyeleri." (HABER MERKEZİ)