Yeni James Bond filmi için 30 bin litre kola kullanıldı

Yeni James Bond filminin bir sahnesinin çekimleri için sokak kolayla ıslatıldı: Yapım ekibi yola yaklaşık 32 bin litre kola kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni James Bond filmi "Ölmek İçin Zaman Yok"un tehlikeli bir sahnesinin çekimleri için yolun kayganlığını azaltmak amacıyla 30 bin litreden fazla kola kullanıldığı ortaya çıktı.

Independent Türkçe'nin Express'ten aktardığı habere göre, James Bond'un yeni filmde parke taşı bir yolda hızlı şekilde motorsiklet kullanarak 'ölüme meydan okuduğu' sahne, İtalya’nın Matera şehrinde çekildi.

YOLA YAPIŞKAN BİR DOKU VERİLDİ

Çekilmesi planlanan sahnede, Bond 8 metrelik bir rampayı saatte 90 kilometreyi aşan bir hızda geçecek, ardından gizli ajan bir duvarın üzerinden sıçrayıp parke taşı bir sokağa inecek, daha güvenli bir yere doğru hızlanarak uzaklaşacaktı.

Ancak yapım ekibi açısından yolun fazlasıyla kaygan olması nedeniyle sahne direktörü Lee Morrison sürücünün güvenliğini sağlamak için yola daha yapışkan bir doku verdiklerini ve sokağı kolayla ıslattıklarını belirtti. Ekibin yaklaşık 32 bin litre kola kullanması gerekti.

Morrison, kolanın kuruduğunda yapışkan bir kalıntı bıraktığını, bunun da motosiklete akrobasi için daha fazla yol tutuşu verdiğini söyledi. Morrison, "Matera'nın etrafına kola dökmek için yaklaşık 60 bin euro harcadım. Uzun süredir kaygan zeminlere kola döküyorum" ifadelerini kullandı. 

Ölmek İçin Zaman Yok'un bu sene Nisan’da gösterime girmesi planlanırken film korona virüsü salgını nedeniyle Kasım'a ertelenmişti. Filmin vizyon tarihi Kasım ayından da ertelenerek 2 Nisan 2021’e çekildi.