Yeni ittifak yarın duyurulacak: Ata İttifakı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'yle kuracakları Ata İttifakı'nı yarın kamuoyuna duyuracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim sürecine girilmesiyle birlikte siyasette yeni ittifaklar da oluşmaya devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 5 partiden oluşan 'Ata İttifakı'nı yarın düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, Özdağ, yarın saat 14.00'te parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. Özdağ, toplantıda Zafer Partisi ile birlikte Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan 'Ata İttifakı'nı kamuoyu ile paylaşacak. Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Özdağ geçtiğimiz günlerde, Memleket Partisi ile kuracakları ittifakın Muharrem İnce tarafından bir Whatsapp mesajıyla bitirildiğini söylemişti.

İTTİFAK ÜYESİ PARTİLERE DAİR BİLGİLER

Resmi rakamlara göre ittifakta yer alan partilerinin toplam üye sayısı 37 bin seviyesinde.

Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nın internet sitesindeki verilere göre, Ülkem Partisi 9 Mayıs 2019'da kuruldu.  Ülkem Partisi (ÜLKEM) Genel Başkanı Neşet Doğan. Partinin 2 bin 625 üyesi bulunuyor. 

Türkiye İttifakı Partisi'nin lideri Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam. Üye sayısı bin 309 olan parti 24 Aralık 2020'de kuruldu.

2015'te kurulan Adalet Partisi'nin (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz. 6 bin 89 üyesi bulunan partinin lideri Öz, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istemiş ancak gerekli 100 bin imzayı toplayamamıştı.Öz'ün imza sayısı 3 bin 30'da kalmıştı.

Ata İttifakı'nın diğer üyesi olan Doğru Parti'nin bin 544 kayıtlı üyesi bulunuyor. Partinin genel başkanı eski Devlet Bakanlarından Rifat Serdaroğlu.

Ata İttifakı'nın en çok üyesi 25 bin 535 ile Zafer Partisi'nde bulunuyor. Yeni ittifakın toplam üye sayısı ise 37 bin 102. (HABER MERKEZİ)