Ekonomist İris Cibre, "Asgari ücret 30% artışla 22.104 TL belirlendi Ücretlileri çok zor bir 2025 bekliyor. Şubatta bu ücret açlık sınırı altında kalacak" dedi.
Ekonomist Dr. Barış Esen "Oysaki ekonominin yavaşladığı dönemlerde asgari ücret artışının enflasyona geçişkenliği daha düşük diye anlatılıyordu.." açıklamasında bulundu.
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Asgari ücretin 22-23 bin bandında olacağını aylardır ifade ediyordum. Asgari ücret 22.104₺ oldu! Hayırlı olsun. Emeklilere de %17 enflasyon farkı çıkar. Refah payı ile %25’e tamamlanır." paylaşımında bulundu.
Ekonomist Uğur Gürses değerlendirmesinde, "2020-2023 boyunca uygulanan çökertici politikaların faturasını daha fazla çalışanların sırtına yüklemekten artık imtina edebileceklerini (politik kaygılarla da) düşünmüştüm... 2023 CB'lığı ve TBMM seçimlerini kazanmak için uygulanan absürt politikaların faturasının en ağır kısmı, asgari ücret düzeyi ya da etrafında ücretle çalışanlara ödetilmeye devam ediyor..." ifadelerini kullandı.