Yeni Akit Gazetesi’nin de bulunduğu binada yangın çıktı

İstanbul'da Akit Medya Grubu'nun da bulunduğu binada yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan 11 katlı binanın bodrum katındaki halı imalathanesinde çıkan yangın, halılar için kullanılan kimyasal maddelere sıçradı. Alevler, Yeni Akit gazetesi ve Akit TV'nin da bulunduğu binanın büyük kısmını sardı.

Halkalı Dereboyu Caddesi’nde bulunan 65 numaralı binanın eksi ikinci katında bugün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Akit Medya Grubu'nun da olduğu binada yangın 60 kişinin olduğu halı fabrikasında başladı.

İtfaiye ekiplerinin ve esnafın verdiği bilgiye göre, yangın ilk önce binanın ön bölümünde çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalelerin ardından söndürüldüğü düşünülen yangın, halı yapımında kullanılan kimyasal maddelere sıçradıktan sonra tekrar alevlendi. 5 saati aşkın süredir devam eden yangın, tüm müdahalelere rağmen giderek artıyor.

Yan binaların camlarında da patlamalar meydana geldi. Duman ilçenin üzerine büyük bir bulut oluşturdu. Etrafta bulunanlar sürekli öksürdüğü görüldü.

Binada çıkan yangının ardından etrafta geniş güvenlik önlemi alındı. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralama yaşanmazken, büyük bir maddi kaybın olduğu belirtiliyor.

Yangının çıktığı binanın arka bölümü tamamen yandı. Çok sayıda AFAD ekibi de çalışmalara katılırken, yakın yerde oturanlar ise evlerinden çıkarak sokakta yangının söndürülmesini bekliyor.