Yeneroğlu: Babacan grup kararı üzerine Erdoğan için imza verdi

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Ali Babacan’ın, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı kesinleştikten sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı için grup kararı üzerine imza verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 2018 seçimlerinde AK Parti milletvekili iken aldığı tutumla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Babacan’ın Abdullah Gül’ün 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı kesinleştikten sonra mensubu olduğu partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı için grup kararı üzerine imza verdiğini belirten Yeneroğlu şunları ifade etti:

'GELİNEN NOKTA BABACAN'IN HALKI OLDUĞUNUN İSPATI'

“Gül’ün AK Parti’nin kurucularından, ilk başbakanı ve 367 krizi sonrası seçilen ilk Cumhurbaşkanı olduğu asla unutulmamalıdır. Sayın Babacan’ın o günkü tavrı ancak yanlış gidişatı gören ve bu gidişata dur demek için çırpınan bir AK Parti mensubunun tavrı olarak değerlendirilmelidir. Kaldı ki bugün gelinen nokta Sayın Babacan’ın o günlerde demokrasi adına verdiği mücadelenin ne kadar haklı ve doğru bir mücadele olduğunun ispatı niteliğindedir.”

Yeneroğlu bu açıklamanın muhatabının “Türkiye’nin karşılaştığı her siyasi ve sosyal meselede fikir beyan etmeden önce ‘yukarı’ bakıp, ‘acaba ne buyuracaklar’ diye hesap yapanlar” olmadığını ifade ederek, “Bu açıklamanın muhatabı ülkesinin geleceği için canını dişine takıp çalışan ve ‘Memleketi uçurumun kenarından nasıl çevirebiliriz?’ diye alın teri dökenlerdir” dedi.

Babacan katıldığı bir televizyon programında 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde o günkü muhalefet partilerinin teklifiyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığının söz konusu olduğunu, kendisinin de bu tartışmaların içerisinde bulunduğunu ve sürecin devamı durumunda Türkiye’nin menfaatine olabilecek bir tablonun meydana gelebileceğini, ancak muhalefet partileri arasında mutabakat sağlanamaması sebebiyle sürecin işletilemediğini söylemişti.

Babacan’ın o dönem AK Parti milletvekili olduğunu ve Erdoğan’ın adaylığı için imza verdiğini hatırlatan bazı AK Partililer buna tepki göstermişti. (DUVAR)