Yemen'i bombalayan Arap Koalisyonu: Husi saldırıları artıyor

Yemen'i yedi yıldır bombalayan Arap Koalisyonu ülkede hedef aldığı Husi grupların saldırılarının arttığını duyurdu. ABD'den askeri destek isteyen koalisyona beklenen desteğin geldiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Yemen'de yaklaşık yedi yıldır hedef aldığı Husi güçlerin karşı saldırılarının arttığı yönünde açıklamalarda bulundu.

Buna göre, Husiler Suudi Arabistan'ın güneyine gönderdiği dokuz insansız hava aracı (İHA) ile balistik füzenin düşürüldüğünü ifade etti. Arap Koalisyonu sözcüsü Turki el Maliki, Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'ya yaptığı açıklamada Husilerin "düşmanca sınır ötesi saldırılarının arttığını" ifade ederek, "Yemen'deki İran destekli Husiler, kasıtlı ve sistematik olarak sivil ve ekonomik tesisleri hedef alıyor" dedi.

HUSİLER: SAUDİ ARAMCO'YU HEDEF ALDIK

Kızıldeniz'in güneyinde de bomba yüklü bir teknenin etkisiz hale getirildiğini ifade eden koalisyon sözcüsü, Husilerin İran yapımı seyir füzeleriyle saldırdığını, bazı araç ve konutların zarar gördüğünü ancak can kaybı olmadığı yönünde açıklamalarda bulundu. Husi gruptan da söz konusu saldırıyı doğrulayan açıklama geldi. Grup sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco'yu hedef aldıklarını kaydetti.

WSJ: SUUDİ ARABİSTAN ABD'DEN BEKLEDİĞİ DESTEĞİ ALDI

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan ve Arap Koalisyonu'nun ABD'den uzun süredir talep ettiği gelişmiş silahlar arasında yer alan hava savunma sistemi araçlarının temin edildiğini iddia etti. Habere göre, ABD'li üst düzey yetkililer Suudi Arabistan'a geçen ay çok sayıda Patriot hava savunma sistemi bataryasının gönderildiğini söyledi. Haberde, Suudi Arabistan'ın söz konusu desteği uzun süredir beklediği de doğrulanırken teslimatın ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan yönetimiyle enerji krizi üzerine görüşme talep ettiği ancak Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın bu görüşme talebini reddettiği basında yer almıştı. (DIŞ HABERLER)