Yemeksepeti kuryeleri: Taleplerimiz için kontak kapatma zamanı

Sendikalaştıkları için iş kolu değiştirilen Yemeksepeti kuryeleri yarın basın açıklaması yaparak taleplerini yineleyecek. İşçiler, başta geçinebilecek bir ücret olmak üzere haklarını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, başta geçinebilecek bir ücret olmak üzere haklarını talep ediyor.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası'na (TÜMTİS) üye olan ve sendikalaştıkları için iş kolları değiştirilen Banabi işçileri, buna rağmen iş kolu değişmeyen depolarda örgütlendiklerini ve şimdi patronun yetkiye itiraz ettiğini hatırlattı.

Yemeksepeti İşçi Komitesi adlı Twitter hesabından paylaşım yapan işçiler, “Şimdi Yemeksepeti içeride sendikanın gücünü kırmak için işçileri sefalet ücretlerine mahkum ederek, esnaf kuryeye geçiş yapmaya zorluyor. Yemeksepeti’nin 2022 sözleşmesi, işçileri asgari ücretin altında çalıştırıyor. Kabul etmiyoruz! Bütün kurye ve depo işçisi dostlarımızı mücadeleye çağırıyoruz! Şimdi taleplerimiz için kontak kapatma, depoları kilitleme zamanı” dedi.

İşçiler taleplerini şu şekilde sıraladı:

• Net 5500 TL, prim ve yan haklar.
• Hakkını arayan hiçbir kurye ve işçi işten atılmayacak; tutanak baskısına son.
• İş kolumuz derhal taşımacılığa geçirilsin.
• Sendikal yetkiye yapılan itiraz geri çekilsin.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre, 2 Şubat günü açıklanacak olan zam oranına dair şirket içinden gelen duyumların asgari ücret seviyesi olduğunu söyleyen Yemeksepeti İşçi Komitesi Sözcüsü Kaan Gündeş, "Biz yıllardır sendikalı olmak için mücadele ediyoruz. Şirket şu an sendikanın haklarını geri almak için dava açtı. Biz hem açıklanacak zamlı ücretlerin en az net 5 bin 500 TL artı yan haklar olması için hem de sendikaya açılan davanın geri çekilmesi için bir basın açıklaması yapacağız" dedi.

Yemeksepeti'nde sendikalaşmanın önüne geçmek için kurye ve depo işçilerinin ofis “büro elemanı” meslek koluna kaydırıldığını söyleyen Gündeş sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sendikal örgütlülüğü engellemek için her yol deneniyor. Bir an önce meslek kolu tanımlarının düzeltilmesini ve arkadaşlarımızın tekrar taşımacılık meslek koluna alınmasını istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)