Yediiklim Yayınları'na polis operasyonu

KPSS sorularının sızdırıldığı iddia edilen Yediiklim Yayınları'na ait 2 binaya baskın yapan polis, dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edilen Yediiklim Yayınları'na operasyon yapıldı.

DHA'nın haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara'da Yediiklim Yayınları'na ait 2 adreste arama tamamlandı.

Polis, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve Ostim'deki iki adreste bulunan dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine el koydu.

AVUKATTAN AÇIKLAMA: KİMSEYE ÖZEL OLARAK SORU VERİLMEDİ

Yediiklim Yayınları'nın avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, Ostim'deki aramanın ardından yaptığı açıklamada, bir matematik sorusu dışında birebir sorunun söz konusu olmadığını ancak benzer sorular bulunduğunu savundu. 

Soru üzerine soruşturma kapsamında gözaltına alınan olmadığını söyleyen Gözüküçük, yayınevinin bu konuda bir sorumluluğu olmadığını iddia etti.

Gözüküçük, "Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye'deki 980 ilçemize gönderilen, genel testler olduğu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada, hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir" dedi.

Ne olmuştu?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddialarla ilgili olarak, dün ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

ÖSYM'nin yalanlama açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan, Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayınlanan kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

Devlet Denetleme Kurulu, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)