Yazıcıoğlu'nun koruması Erol Yıldız toprağa verildi

Muhsin Yazıcıoğlu'nun korumalığını yapan ve ölümü şüphe uyandıran polis memuru Erol Yıldız'ın

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da iterek çalıştırmak istediği otomobilinin altında kalıp yaşamını yitirdiği öne sürülen polis memuru Erol Yıldız (49), memleketi Kırşehir'de toprağa verildi. 

Bir dönem Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumalığını yapan Erol Yıldız'ın cenazesi, dün öğle saatlerinde yapılan otopsinin ardından saat 17.00 sıralarında memleketi Kırşehir'in Akçakent ilçesi Tepefakılı köyüne getirildi. Bir süre köyde kalan cenaze, detaylı otopsi için yeniden Ankara'ya götürüldü. Yapılan detaylı otopsinin ardından Yıldız'ın cenazesi yeniden köyüne gönderildi.

Tepefakılı Köyü Sosyal Tesisleri’nde Erol Yıldız için cenaze töreni düzenlendi. Törene, yakınları, TBMM Meclis Koruma Daire Başkanı Ahmet Birtan Erol, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yıldız, köy mezarlığında toprağa verildi.

'ŞÜPHE VE KUŞKULAR VAR'

DHA'nın haberine göre cenazeye katılan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın arkadaşı Hakkı Öznur, "Erol Yıldız kardeşimiz üzerimizde hakkı ve emeği çok olan bir kardeşimizdir. Vatanına, milletine, devletine bağlı bir kardeşimizdir. Dün elim bir olay neticesinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Şehit liderimiz cennet mekânında Muhsin başkanla birliktedir. Biz elim olayla ilgili kamuoyuna yansıyan gelişmeler var. Biz bu sürecin yakından takipçisiyiz. Bizler camia olarak elim olayla ilgili gelişmelerin takipçisiyiz. Tabi şüphe ve kuşkular var. Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açmasını doğru buluyoruz" dedi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Bir süre BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın korumalığını da yapan Yıldız, Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya Fetullah Gülen ve 'FETÖ' yöneticilerinin talimatlarıyla müdahale ederek örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmede bulunup yardım ettikleri öne sürülen 19 kişinin yargılandığı Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın duruşmasında tanık olarak dinlenecek 3 korumadan biriydi. Yıldız, 23 Mayıs Pazartesi günü görülecek duruşmaya Ankara'dan SEGBİS ile katılacaktı. Ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılan Erol Yıldız'la ilgili TBMM Koruma Daire Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından önce meydana gelen bazı konvoy kazalarıyla ilgili ifadesine başvurulduğu, 23 Mayıs'ta da yine aynı konu için ifadeye çağrıldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)