'Yazdığım en güzel şiir hayatımdı' diyen şair Mehmet Çetin son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Dersimli Şair Mehmet Çetin, memleketi Ovacık İlçesi’ne bağlı Kızık Köyü’nde toprağa verildi. Törende Çetin’in hayatını dair konuşmalar yapılırken şair arkadaşları şiirlerini okudu, Çetin, okunan kılamların ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - İstanbul’da yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü hastanede vefat eden şair Mehmet Çetin, Küçükçekmece Garip Dede Cem Evi’nde düzenlenen törenin ardından vasiyeti üzerine memleketi Dersim’in Ovacık İlçesi’ne bağlı Kızık Köyü Kuruderesi mezrasında toprağa verildi.

Doğduğu evin önünde Çetin için düzenlenen törene, ailesinin yanı sıra Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şair arkadaşları, sanatçılar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende Çetin’in hayatını dair konuşmalar yapılırken şair arkadaşları şiirlerini okudu. Çetin, okunan kılamların ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

.

Piya Kitaplığı’nın kurucularından olan Mehmet Çetin, Türkçe ve Zazaca şiir kitaplarına imza attı. Kunduz Düşleri ve Ütopiya-Mevsimlik Hayat Bilgisi Kitabı’nın editörlerinden olan Çetin’in şiirleri, Kızılırmak, Grup Munzur, Ferhat Tunç tarafından bestelendi.