YAZARLAR

Kadın cinayetlerini durduracak 9 altın kural

Dışarıdan pencereleri kafeslerle örtülmüş kahvehaneler, erkek eğlence ve toplanma alanlarıdır. Bu alanlarda hiç kimse onlara karışamaz ve istedikleri cinsiyetçi küfürleri edebilir, fazla testosteron salgılarını kollarına sürebilirler.

1- Kadınlara karşı şiddeti durdurmak için ilk önemli kural, evli olanların eşleri olmadan tek başlarına dışarı çıkmaları mutlaka yasak olmalıdır. Hiçbir erkek tek başına dışarı çıkamaz. Ancak yanlarında anneleri, kız kardeşleri ve baldızlarıyla tabii ki eşlerinin müsaade ile dışarı çıkabilmeleri mümkündür.

2- Dışarı çıkan erkeklerin, her an tahrik olabilecekleri göz önünde bulundurularak, dört açılı at gözlüğü kullanmaları zorunludur. Böylece erkek eşi, eğer o olmazsa yukarıda saydığımız anaveynlerin kontrolü ile belirlenmiş kadraj içinde yere bakarak tahrik riski taşımadan yürüyebilir, gezebilir.

3- Evli olmayan erkekler, 11 yaşına kadar annelerin müsaadesiyle at gözlüksüz gezebilir. 11 yaşından büyükse, evlenene kadar yine annelerin vesayeti ve sorumluluğu altındadır ve evli erkeklerle aynı kadraj içinde özgürce yaşarlar.

4- Erkeğin yeri evidir. Yaratılış olarak şiddete eğilimli olduklarından ev içinde de, pencereleri kafeslerle çevrilmiş selamlıklarda olmalıdırlar.

5- Ev içi şiddeti engellemek için, anne ve bacıların silah taşıma hakları vardır. Devlet silah satın alamayan, kadın bireylere kendilerini gerektiğinde korumak için silah dağıtır, mühimmat sağlar.

6- Herhalde eşek değildirler ve bu ev hayatı içinde, ev işi yaparlar çocuklarına bakarlar.

7- Dışarıdan pencereleri kafeslerle örtülmüş kahvehaneler, erkek eğlence ve toplanma alanlarıdır. Bu alanlarda hiç kimse onlara karışamaz ve istedikleri cinsiyetçi küfürleri edebilir, fazla testosteron salgılarını kollarına sürebilirler. Bu alanlara gidiş gelişleri ancak yukarıda saydığımız anaveynler ya da devletin kahvehane servisleri, sadece erkeklerin binebildiği, kahverengi otobüsleriyle yapabilirler.

8- Eğer her şeye rağmen çalışıyorlarsa kendilerine yakışan mesleklerde, daha çok beden güçlerine dayalı tercihlerde ayrı bölümlerde ve yine mecburi at gözlükleri ile çalışmalıdırlar. Ücretleri aynı işte çalışan kadınların ücretleri ile aynı olamaz. Devlet aile yaşantısının temeli erkeğin böylece çalışmaya zorlanmasını teşvik etmez.

9- Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarını ancak, anaveynlerin onayı ve denetimi altında kullanabilirler. Böylece kendilerini kaybedip, kadınlara hakaret etmeleri, kişilik haklarına saldırmaları engellenmiş olur.

Erkekler yaratılış olarak şiddete eğilimli, tahrik olmaya açık olduğundan, birden cinnet geçirebilmeleri böylece kökten kesilmiş olur. Her yıl dünyada 100 bine yakın kadın cinayeti işlenmez, cinayet işleyenlerin yüzde 97'si erkek olduğundan bu “Toksik maskülenite”nin etkisi ortadan kalkar. Böylece sadece kadınlar değil, erkekler de öldürülmemiş olur. Cezaevleri boşalır. Kadınlar ve çocuklar sokaklarda rahat ve özgür gezerler.


Metin Yeğin Kimdir?

Yazar, belgeselci, sinemacı, gazeteci, avukat, seyyah... CNN-Türk, NTV, Kanal Türk, Al Jazeera, Telesur televizyonlarına 200'e yakın belgesel ve kurmaca filmler yaptı. Türkiye'de Cumhuriyet, Radikal, Birgün, Gündem; dünyada Il manifesto, Rebellion gazetelerine köşe yazıları yazdı. Dünyanın sokaklarını anlattığı 10'dan fazla kitaba sahip. Dünyanın farklı yerlerinde yoksullarla birlikte evler inşa etti, bir sürü farklı işte çalışarak yazılar yazdı, filmler çekti. Birçok ülkede kolektif çalışmalara katıldı, kooperatif örgütlenmelerine öncü oldu. Ekolojik direnişlere katıldı, isyanlara tanıklık etti. Türkiye ve birçok ülkede öğretim üyeliği yaptı... Ve dünyayı değiştirmeye çalışmaya devam ediyor hâlâ...