YAZARLAR

İtalya’ya veda: Bruschetta

Domatesleri küp küp doğrayın, fesleğenleri kıyın, sarmısakları rendeleyin, tuz, karabiber zeytinyağı ve balzamik sirke ile hepsini iyice karıştırın. Ekmek olarak benim tavsiyem iyi bir ekşi mayalı ekmek olabilir, ama alman tahıl ekmekleri tarzı çok yoğun ve baskın lezzetli ekmekleri önermem, daha çok ciabatta ve baget gibi hafif dokulu ekmekler yakışacaktır.

Uzun zamandır beni okuyanların bildiği üzere son üç yıldır işim gereği defalarca İtalya’ya seyahat etme imkanım oldu. Elbette pandemi koşulları öncesinden bahsediyorum, havaalanları, uçaklar, oteller şimdilerde sanki çok uzak bir rüya gibi. Son üç yılda sadece İtalya’ya sanıyorum 23 defa giden ben, bir daha yurt dışını ne zaman göreceğime dair en ufak bir fikre sahip değilim. Şikayetim de yok aslında, o tempodan çok yorulmuş olduğumu şimdi fark ediyorum, evde olmak gayet iyi geliyor.

Bu dönemde hayatımızda pek çok şey değişti muhakkak. Ancak ben bu değişikliği bir adım daha ileri taşıdım ve iş değiştirdim. Dolayısıyla artık Torino’ya yaptığım seyahatler, yapılabilir hale geldikten sonra bile olmayacak. İş öyle bir hale gelmişti ki, Torino’da Ankara’da bildiğimden daha fazla restoran biliyordum, bunlardan bazılarını özleyeceğimi tahmin etmek zor değil. Ancak yeni işimde de İspanya ile bağlantım olacak, dolayısıyla yeniden hareket edebilir hale geldiğimizde umuyorum ki oralardan da güzel tarifler ve tavsiyeler paylaşabileceğim.

İtalya günlerime veda ettiğim bu hafta, bence İtalyan mutfağının en basit ama en lezzetli yiyeceklerinden biri olan domatesli fesleğenli bruschetta tarifini sizlerle paylaşmak istedim. İyi kalite bir ekmek ve domatesle çok lezzetli sonuç veren bu tarifi denememek için hiç bir sebebiniz yok.

Malzemeler

3 adet orta boy domates

1-2 diş sarımsak

1 bardak taze fesleğen yaprağı

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

6 dilim ekmek

1 yemek kaşığı balzamik sirke

Tuz, karabiber

Domatesleri küp küp doğrayın, fesleğenleri kıyın, sarmısakları rendeleyin, tuz, karabiber zeytinyağı ve balzamik sirke ile hepsini iyice karıştırın. Ekmek olarak benim tavsiyem iyi bir ekşi mayalı ekmek olabilir, ama alman tahıl ekmekleri tarzı çok yoğun ve baskın lezzetli ekmekleri önermem, daha çok ciabatta ve baget gibi hafif dokulu ekmekler yakışacaktır. Ekmek dilimlerini bir ızgara tavasında veya tost makinasında kızartın. Üzerlerine domatesli karışımınızdan bol kepçe bir miktar koyun, ve işte domatesli bruschetta hazır. Daha da güzel olsun isterseniz, üzerine az miktarda parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz.

Bruschetta için bu sadece en klasik tarif bu arada, bunun haricinde daha onlarca tarif bulmak mümkün, ama ben içlerinde en sevdiğimi sizlerle paylaşmak istedim.

Keyifli ve lezzet dolu bir hafta diliyorum.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.