YAZARLAR

Yılbaşı tarifleri: Ana yemek önerileri

Kırmızı et sevenler, hindi olmazsa olmaz diyenler için yılbaşı tarifleri.... Her koşulda 2020 yılının hepinize sağlık, mutluluk ve bolca konfor getirmesini dilerim.

Yılbaşı gecesine oldukça kısa bir zaman kaldı. 2019’daki son yazımda sizlere yeni bir tarif vermemin ne kadar zor olduğunu fark ettim, çünkü üç yıldır burada size verdiğim onlarca yemek tarifi var ve bunlardan gerçekten çok iyi sonuç veren bazılarını yapmak varken başka bir tarif vermek çok makul olmayacak gibi geldi bana.

Gelin size önerdiğim tariflerin bağlantılarını paylaşayım.

  • Kırmızı et sevenlerdenseniz, yılbaşı gecesi için size güzel üç önerim olacak. Birincisi Beef Wellington. Yapması biraz zahmetli olsa da, hem masaya geldiğindeki gösterişi hem de lezzeti ile yılbaşı sofrası için oldukça şık bir tarif.
  • Biraz daha kolay yapılan bir yemek olsun isterseniz (ve yiyeceklerin sıcaklığını ölçebildiğiniz bir termometreniz varsa) geçen sene vermiş olduğum fırında antrikot tarifini deneyebilirsiniz.
  • Kuzu etiyle değişik bir şey denemek isterseniz, kırmızı şarap sosuyla pişirdiğim nefis bir kuzu kol tarifim var, onu da mutlaka değerlendirin derim.
  • Yılbaşı sofrasında hindi olmazsa olmaz diyorsanız, 2018 yılına girerken yazdığım fırında hindi tarifini deneyebilirsiniz.
  • Son olarak, aslında yılbaşı yemeği olur mu bundan diyebilirsiniz ama, harika sonuç veren bir lazanya tarifim de var sizler için, açıkçası genel istek üzerine ben bu yılbaşında bu lazanyayı pişireceğim.

Her koşulda 2020 yılının hepinize sağlık, mutluluk ve bolca konfor getirmesini dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.