YAZARLAR

Enfes bir yaprak ciğer

Yaprak ciğer iki türlü olabiliyor, Edirne usulü kızartma veya tereyağında. Ben size bugün tereyağı tarifi vereceğim, bence daha lezzetli oluyor.

Bu Facebook denilen arkadaşa son zamanlarda sadece iki sebeple bakıyorum. Biri yazılarımı paylaşmak, biri de geçmiş anıları tekrar okumak.

Bugün ne yazsam diye düşündüğüm bir noktada, yedi sene önce “bu hafta sonu yaprak ciğer yapasım var” diye yazmış olduğumu gördüm. O gün, bir zamanlar Renault’da beni işe alan çok sevgili Merih abimle ona da yaprak ciğer yapmam üzerine sözleşmiştik. Ona hâlâ bir türlü yapma imkanı bulamadım ama, en azından buradan kendisine sevgilerimi iletip bir tarif verme konusunda ilham verdiği için teşekkürlerimi ileteyim.

Yaprak ciğer iki türlü olabiliyor, Edirne usulü kızartma veya tereyağında. Ben size bugün tereyağı tarifi vereceğim, bence daha lezzetli oluyor.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı

500 gr. ciğer (varsa kuzu)

1 adet kırmızı soğan

yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

İki çorba kaşığı soya sosu

Taze çekilmiş karabiber, kimyon

HAZIRLANIŞI

Ciğerleri kasapta yaprak şeklinde ince ince dilimletin, isterseniz elbette bunu kendiniz de yapabilirsiniz bu arada. Bir tepsiye birkaç kat kağıt havlu serin ve ciğerlerin suyunu çekmesi için üzerine tek sıra halinde dizin, üstlerinden de kağıt havlu ile iyice suyunu alın.

Bir adet kırmızı soğanı piyazlık ince ince doğrayıp, tuz, maydanoz ve sumakla iyice karıştırıp bir kenara alın.

Tavanızı ısıtıp içerisinde tereyağını eritin, içerisine önce soya sosu ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Ciğerleri içine kattıktan sonra her iki tarafını da ikişer dakika pişirmek yeterlidir. Daha uzun pişirirseniz çok sertleşebilir, tavsiye etmiyorum. Soya sosu biraz tuzlu olduğundan, eğer tuzla aranız yoksa ilk etapta hiç tuz eklemeden deneyebilirsiniz, onu da not düşelim.

Sumaklı soğanla birlikte ciğerleri servis edebilirsiniz.

Çok keyifli bir hafta dilerim.

Sevgili Cüneyt Cebenoyan anısına

Bugünkü yazımı gönderdikten saatler sonra sevgili Cüneyt Cebenoyan’ı kaybettiğimizi çok üzülerek öğrendim. Hayatın kendisine attığı onlarca acımasız kazığa rağmen dimdik duran çok değerli bir insanı kaybetmek çok üzücü. Anısını saygıyla selamlıyorum.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.