YAZARLAR

Mahalle Meyhanesi örneği: Meymenet

Meymenet güzel bir bahçede, birbiriyle çok iç içe olmayan masalarıyla özellikle yaz aylarında keyifli, kış ayları için de iç mekan antikacılardan özel toplanmış malzemeleri ile hoş. Meymenet’in özellikle önerilebilecek iki lezzeti var, birisi yaprak ciğer, çok hafif ve yumuşak pişirilmiş, son dönemde yediğim en iyilerden birisiydi. Diğeri ise Göktuğ’nun özel formülüyle yaptığı şaşlık.

Bir haftayı daha geride bıraktık. Bu haftanın sonrasında ekonomiyle ilgili gidişatın nasıl olacağını öngörmek oldukça zor, zira S-400’lerin teslimatı başladı ve olası yaptırımları görmemiz maalesef oldukça önemli bir ihtimal. Otomotiv’de yaşanan daralma ÖTV indiriminin kalkması sonucu çok daha derin bir hale gelebilir gibi görünüyor. ODTÜ’de KYK yurdu yapılmasına karşı Kavaklık’ta eylem yapan gençlere polis müdahale ediyor, ve atanmış rektör işlemleri durdurun kararı verene kadar o güzelim kavaklıkta ağaçların çok büyük bölümü ne yazık ki hunharca indiriliyor.

Gündem yoğun, dertli. İnsanın bu dertlerle baş etmek için bazen şöyle keyifle bir rakı içmeyi isteyebileceği bir dönem. Gerçi artık onun da bir keyfi kalmadı, markette 70’lik rakının 150 TL’den başladığı bir ortamda artık rakı içmek bile başlı başına bir lüks. Ama ara sıra da olmazsa olmaz. Bugün Ankara’da bu konuda keyifli bir mekan önerim olacak.

Meymenet Meyhane, Aşağı Ayrancı son durakta yer alıyor. Burası benim için önemli bir lokasyon aslında, çünkü hayatımın ilk 20 yılını geçirdiğim yer. Çocukluğum boyunca zaman zaman oyun oynadığım bir bahçe, bugün bir meyhane olarak hizmet veriyor. Matrak olan diğer bir konu da, mekanın sahibi ve işletmecisi olan Göktuğ Gözübenli’nin aynı bahçede çocukluğumda beraber oynadığım arkadaşlarımdan olması.

Göktuğ İstanbul’da yaşarken trafik ve kalabalıktan yılıp Ankara’ya dönenlerden, bu dönüşü yaparken de çocukluğunun geçtiği eve yeniden yerleşip, karşısında meyhane açacak denli şanslı olmuş. Eskiden İstanbul’da günün 4 saatini trafikte harcarken, bugün evinden işine yürümesi yaklaşık 1 dakika sürüyor.

Meymenet güzel bir bahçede, birbiriyle çok iç içe olmayan masalarıyla özellikle yaz aylarında keyifli, kış ayları için de iç mekan antikacılardan özel toplanmış malzemeleri ile hoş. Çoğu meyhanede bulduğunuz standart mezelerin dışında, dil ve beyin haşlama gibi meraklılara hitap eden sakatatlarda oldukça iddialılar, hepsini kendileri hazırlıyor. Hiç bir mezeyi dışarıdan tedarik etmiyorlar. Yediklerimiz de gayet lezzetliydi.

Meymenet’in özellikle önerilebilecek iki lezzeti var, birisi yaprak ciğer, çok hafif ve yumuşak pişirilmiş, son dönemde yediğim en iyilerden birisiydi. Diğeri ise Göktuğ’nun özel formülüyle yaptığı şaşlık. Her iki yemeği de tatmanızı öneriyorum.

Meymenet bu arada ben gittiğimden sonra ciddi bir yenileme yaşadı, mutfağı büyüdü ve bu hafta itibari ile yeniden hizmete girdi. Rezervasyon için 0532 416 96 09 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Aşağı Ayrancı Portakal Çiçeği Sk. 2 numarada.

Keyifli bir hafta diliyorum.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.