YAZARLAR

Yüzünü hiç görmedim ama çok yakınımdı

Çok çekti. Hastalıktan çekti, mahpusluk çekti, Hayata Dönüş Operasyonu'nda kardeşini katlettiler acı çekti. Memleketten çekti, solcuların huysuz kısmından çekti, sağcılardan çekti, hepsiyle tatlı tatlı dalga geçti.

Mehmet Ördekçi ölmüş.

Dedikodularını Mehmet Demir’den dinler, kendine kötü baktığını öğrenir üzülürdüm.

Kitap yazsın diye, sağa sola yazsın, yazarlık eylesin diye çok çabaladım. Gazete Duvar’a yazsın çok istedim. Ali Duran Topuz’a söyledim. Ali de çok istedi. Şahane yazıyordu. Kapısının üzerine “yarım saate dönüyorum” yazsa güzel yazardı. Fakat fazla işini ciddiye aldığı için bir türlü oturup rutine bağlayamadı kendisini, yazısını.

Yıllardır bir de kitap üzerinde çalışıyordu. Kim bilir ne aşamada bıraktı.

Çok çekti. Hastalıktan çekti, mahpusluk çekti, Hayata Dönüş Operasyonu'nda kardeşini katlettiler acı çekti.

Memleketten çekti, solcuların huysuz kısmından çekti, sağcılardan çekti, hepsiyle tatlı tatlı dalga geçti.

Hiç mızıldanmadı.

Neşesini, enerjisini neredeyse hiç kaybetmedi.

Çok akıllı, çok güzel, çok samimi, her anlamda devrimciydi.

Yüzünü hiç görmedim ama çok yakınımdı. Yıllardır.

Vicdanı kılavuzumuz olsun.


Metin Solmaz Kimdir?

1969′da doğdu, Ankara’da büyüdü. İstanbul, Fethiye, Lapta, Lefkoşa ve Bodrum’da yaşadı. 1990 yılından bu yana yazılı basında ve muhtelif internet sitelerine yazıyor. siberalem.com, idefix.com, Overteam ltd ve Ağaçkakan Yayınları kurucularındandır. Kitapları: Kenardaki Milyonerler (1992, Korsan), Rock Sözlüğü (1994, Pan) Türkiye’de Pop Müzik (1996, Pan), Türkiye’ye Ait 100 Büyük Yanılgı (2015, Ağaçkakan), Erken Adam Hikayeleri (2016, Pan), 100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali (Hazırlayan, 2016, Ağaçkakan) Facebook: MetSolmaz | Twitter: @metinsolmaz