YAZARLAR

CEO yemek modası: Erik tavası

Madem ki erik tanesi 50 kuruştan satılıyor, bununla bir tarif vereyim ki, parası olanla olmayanı bir ayırabilelim. Bu fiyat seviyesinde, CEO’lara yaraşır bir yemek olacağı kesin. Hatta bir de kilosu 30 liraya çıkan kapya biberlerden de koyduk mu, kapıda Mercedes dursa o etkiyi yaratamaz artık.

Efendim bazı yayın kuruluşlarında bildiğiniz üzere memlekette her şey çok güzel, ekonomi tıkırında, biraz dış mihraklar ve bir sürü (çoğu nedense üç harfli isimlere sahip) terör örgütü tarafından sürekli bir takım planlar deneniyor ama ülkemiz çok güçlü ya, bir şey olmuyor.

Öylesine olmuyor ki, memleketin ilkbahar aylarını müjdeleyen en güzel ve kendine has lezzetlerinden biri olan can erik, bu aralar tanesi 50 kuruştan satılıyor. Çok değil 2-3 sene önce can erik çıktığında ufacık paralara o kadar çok yerdim ki mideyi bozardım af buyurun, ekonomik refah seviyemiz sayesinde midem artık mutsuz olamayacak. Eh, daha ne isteriz ki zaten?

Bu arada bu fiyata rastladığım markette Özbekistan’dan gelen çok kötü görünümlü soğanların da kilosu altı liraydı, soğanı bile ithal edecek zenginlik seviyesine bizi getirenlerin ellerinden falan öperim.

Dönelim erik konusuna. Madem ki erik tanesi 50 kuruştan satılıyor, bununla bir tarif vereyim ki, parası olanla olmayanı bir ayırabilelim. Bu fiyat seviyesinde, CEO’lara yaraşır bir yemek olacağı kesin. Hatta bir de kilosu 30 liraya çıkan kapya biberlerden de koyduk mu, kapıda Mercedes dursa o etkiyi yaratamaz artık.

Buyurun efendim, erik tavası tarifi, zenginler için:

MALZEMELER

500 gr. yeşil erik

1 orta boy soğan

500 gr. küçük doğranmış kuzu kol ya da but eti

500 gr. taze sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı yenibahar

Tereyağı ve tuz

2 su bardağı su

YAPILIŞI

Etleri tencerede 5-10 dakika kavurarak mühürleyin. 1 yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış soğanı ilave ederek orta ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar 3-4 dakika daha kavurun.

Tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip iyice kokusunu çıkarması için 2-3 dakika her şeyle birlikte çevire çevire kavurun. Sonrasında, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı yenibahar ve 2 bardak kaynamış su ekleyerek etle birlikte en az 40 dakika hafif ateşte pişirin. Etler yeterince yumuşadıktan sonra, Üzerine yıkanmış erikleri ve soyulmuş taze sarımsakları (taze yoksa bir baş kuru sarımsağı da kullanabilirsiniz) ekleyerek biraz koyu bir kıvam alana kadar 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Mazbata bekleyenlerin hasretlerine kavuşacağı haftalar dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.