YAZARLAR

Kutlamalar için: Aperol spritz

Okurlarım için, eğer bir kutlama yapmak isterlerse (veya önümüz yaz, serinlemek isterlerse) kullanabilecekleri, geçtiğimiz yazın en popüler kokteyli Aperol Spritz tarifini vereyim.

Efendim bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftadan beri seçim gündemi her türlü gündemin önünde. Oylar sayıla sayıla bitmiyor, İstanbul’da CHP tarihinin en iyi örgütlenişi ile sandıklarını savunuyor, fark erimiyor, ne deneseler olmuyor. Yani namünasip tabirim için af buyurun ama, Harlequin aşk romanlarındaki cilveleşme sahnelerinin anlatılma uzunluğuna benzer uzunlukta bir seçim izliyoruz hep birlikte. Demokrasiyi her daim dillerine pelesenk edenler, seçimi kaybedince sandık yoluyla darbe girişimine kadar da vardırdılar konuyu ya, hakikaten bu hayal gücünü de kutlamak gerek sanırım...

Her neyse, efendim ben bugün memleketim Ankara ve güzel İstanbul başta olmak üzere, baharı getiren Adana, Antalya, Mersin, Kırşehir, Bilecik, Bolu, Tunceli gibi şehirler ve baharı zaten elden bırakmayan İzmir, Muğla, Aydın, Eskişehir ve daha ilk anda aklıma gelmeyen birçok şehrimizde yaşayan okurlarım için, eğer bir kutlama yapmak isterlerse (veya önümüz yaz, serinlemek isterlerse) kullanabilecekleri, geçtiğimiz yazın en popüler kokteyli Aperol Spritz tarifini vereyim.

Bu kokteylde köpüklü şarap kullanılıyor ancak mevcut durumda bu arkadaşlar vergi dolayısıyla o kadar astronomik fiyatlara satılıyor ki, tarife göre çok az daha oda koyup düz beyaz şarap kullanmak mümkün.

Buyursunlar baharın gelişini kutlama tarifi:

MALZEMELER

-Aperol

-Prosecco (ya da köpüklü şarap, o da yoksa beyaz şarap)

-Soda

-Bolca buz

-Portakal (halka kesilmiş)

Büyükçe bir şarap kadehini bol buzla doldurun. Önce prosecco, sonra aperolü eşit miktarlarda olacak şekilde bardağa doldurun (miktarı ayarlamak için shot bardaklarını da kullanabilirsiniz). Üzerine az bir soda ekleyip, portakal dilimi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Yanına mutlaka mazbatanızı da alınız.

Kutlanacak çok güzel haberler alacağınız bir hafta dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.