YAZARLAR

Hayatımda yediğim en iyi makarna: Fauna

Sizi bilmem ama ben dev mekanlarda, milyonlarca lira harcanarak yapılmış, daha suyunuzu bitirmeden bardağınızı dolduran bir kominin masaya üç metre mesafede beklediği restoranlardan çok sıkıldım. Belki biraz da o yüzden, Fauna bana çok iyi geldi. Lezzetler tek kelimeyle olağanüstü, ortam sempatik, beklemeye kesinlikle değer.

Bazı yerler özeldir. Bazı yerler ise çok özeldir. Kolay değil, hafta içi sadece öğlen açık olacaksınız, oldukça ufak bir yerde servis yapacaksınız, cuma ve cumartesi akşam yemeklerine haftalar öncesinden rezervasyon vereceksiniz.

Bir restoranın bu duruma gelmesi için Vedat Milor’un “İstanbul’da tek bir öğün yiyecek olsam buraya giderim” demesi de biraz takviye oldu sanırım. Ama gidip yedikten sonra şunu demek zorundayım, Vedat Bey son derece haklı. Tek sorun, yalnız gittiğim için sadece bir makarna tadacak olmam. Gelen tüm yiyecekler o kadar iyi görünüyor ki, hepsinde aklım kalıyor.

Fauna Ataşehir’de bir ara sokakta, toplasanız 25-30 kişiye servis yapabilecek bir mekan. Burayı özel yapan şey, gerçekten özel malzemeler ile en üst düzey kalitede yemekler yapmaları. Sahibi İbrahim Tuna, mutfakta işin başında. Yanında bir kişi daha mutfakta, serviste bir kişi, adeta Avrupa’daki restoranlar gibi.

.

Burada yemek yiyebilmek için, geçtiğimiz haftalarda bir denemem olmuş fakat sonrasında gitmem gereken bir toplantıya yetişmem risk altında olacağı için vazgeçmiştim. Bu sefer saat 12’de kapıdan girdim, o saatte gitmeme rağmen bile neredeyse bir saat yemeğimi bekledim. Bu bir sorun değil, çünkü tüm yemekler taze taze sırayla hazırlanıyor. Masada bir süre sonra diğer konuklarla sohbet etmeye başlıyorsunuz.

Ben sırf orada yemek için Ankara’dan erken saatte yola çıktığımı anlatınca herkes kendi hikayesini anlatıyor. Birisi çok şanslı, menüde ne varsa yedim diyor. Bir grup saat 11:30’da gelmiş, yemek yiyip Bursa’ya dönecekler.

Sohbet sırasında kime makarna gelse diğerleri imrenen gözlerle tabağına bakıyor. Beklemenin en zor kısmı da bu zaten.

Sonunda benim makarnam da geliyor. Fırında kuzu incikli tagliatelle. Bu tabak 70 TL, makarna üzerinde kocaman bir incik. Etin yumuşaklığı ve sosun kıvamı gerçekten benzersiz. Makarna da öyle. Bir saat bekledikten sonra yemeği tamamlamak keşke daha çok zaman alsa dedirtiyor aslında.

Sizi bilmem ama ben dev mekanlarda, milyonlarca lira harcanarak yapılmış, daha suyunuzu bitirmeden bardağınızı dolduran bir kominin masaya üç metre mesafede beklediği restoranlardan çok sıkıldım. Belki biraz da o yüzden, Fauna bana çok iyi geldi. Lezzetler tek kelimeyle olağanüstü, ortam sempatik, beklemeye kesinlikle değer.

Fauna’nın adresi Küçükbakkalköy Mah. Işıklar Cad. Ahmet Muhip Dranas Sok. NO:9/B. Pazar ve pazartesi kapalı. Cuma ve cumartesi akşamları rezervasyon için telefon numarası 0545 572 11 30.

Afiyet dolu bir hafta dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.