YAZARLAR

Küçük İskender’den sıcak selamlar

Radyoterapiden sonra Küçük İskender'in hareket kabiliyeti ve konforu gözle görülür derecede artmış. Örneğin ufak ufak bir şeyler yazmaya, notlar almaya başlamış. Henüz şiir yokmuş ama Ağustos için Bavul dergisine yazısını yazmış.

“Küçük İskender’den haber ve rica” yazısı o kadar fazla teveccüh gördü ve o kadar çok insan Küçük İskender’i benden sorar oldu ki bir güncelleme yazısı yazmak istedim.

Dün, Akif Kurtuluş ve Gülten Kaya ile birlikte Küçük İskender’i evinde ziyaret ettik. Güzel annesiyle beraber misafir ettiler bizi. Eğlenceli, uzun bir sohbet yaptık.

İskender’in manzaralı, sessiz, güzel bir evi var. Odasının duvarları DVD’lerle dolu raflar, kütüphane ve hınzır hınzır gülen bir çocuk Kurt Cobain posteri ile kaplı. İskender de her zamanki gibi zarif. Güzel bakıyor, güzel cümlelerle konuşuyor. Sakalları az biraz serbest bırakmış. Yakışmış ama. Daha bir “alemlerin sevimli ve bitirim abisi” olmuş.

Bodrum’dan, edebiyattan, ortak arkadaşlardan, hayattan, Gümüşlükspor’dan filan konuştuk. Doktorlar dünyasını çekiştirdik.

Her sene Gümüşlük Akademi’de yaptığı şiir atölyesini bu sene onun yerine Haydar Ergülen ve Akif Kurtuluş onun yönlendirmesi ve materyalleriyle yapacak. Akif Kurtuluş’la bir miktar atölyenin nasıl olacağını konuştular. Konuşma o kadar iştah açıcıydı ki, videoya çekilse şiir propagandası olarak kullanılabilirdi.

Çok az kilo vermiş. Dünyanın en açık iştahına sahip olduğu söylenemez. Lakin güzel olan şu ki İskender’in son radyoterapisi etkili olmuş ve hareket kabiliyeti gözle görülür derecede artmış. Bu tabii hayatında önemli değişikliklere yol açmış. Doğal olarak genel konforu artmış. Örneğin ufak ufak bir şeyler yazmaya, notlar almaya başlamış. Henüz şiir yokmuş ama. Ağustos için Bavul dergisine yazısını yazmış.

Kafasında planlar, programlar var. Herhangi bir vaadde bulunmadı ama hastalığını boş geçireceğe benzemiyor.

Velhasıl sıcak selamlar getirdim sevenlerine.


Metin Solmaz Kimdir?

1969′da doğdu, Ankara’da büyüdü. İstanbul, Fethiye, Lapta, Lefkoşa ve Bodrum’da yaşadı. 1990 yılından bu yana yazılı basında ve muhtelif internet sitelerine yazıyor. siberalem.com, idefix.com, Overteam ltd ve Ağaçkakan Yayınları kurucularındandır. Kitapları: Kenardaki Milyonerler (1992, Korsan), Rock Sözlüğü (1994, Pan) Türkiye’de Pop Müzik (1996, Pan), Türkiye’ye Ait 100 Büyük Yanılgı (2015, Ağaçkakan), Erken Adam Hikayeleri (2016, Pan), 100 Ne Olacak Bu Memleketin Hali (Hazırlayan, 2016, Ağaçkakan) Facebook: MetSolmaz | Twitter: @metinsolmaz