YAZARLAR

Tatar böreğini kendiniz tamamlayın

Güzel bir tatar böreğini kolayca evde yapabilirsiniz, bunun için millet kıraathanelerine gitmeye mecbur değilsiniz. Oyunuzu verirken bunu da aklınızda tutabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere seçimlere sadece bir hafta kaldı. Bu sefer nedendir bilinmez ama iktidar partisinin en çok üzerinde durduğu vaat millet kıraathaneleri oldu. Hele ücretsiz çay, kahve ve kek deyince ortalık biraz karıştı.

Ancak özellikle Eskişehir’de gelen “tatar böreği de olacak” vaadiyle benim ellerim titremeye, sırtım terlemeye başladı. Neticede bir şekilde yemek yazarıyım ve benim de bir bam telim var. Tatar böreğini çok severim, o yüzden kendimi toparlayıp araştırma yaptım ve bu nefis yiyeceğin aslında kolayca evde yapılabileceği sonucuna ulaştım.

Bu sayede sevgili okuyucularım, size de müjdeyi vermek istiyorum. Güzel bir tatar böreğini kolayca evde yapabilirsiniz, bunun için millet kıraathanelerine gitmeye mecbur değilsiniz. Oyunuzu verirken bunu aklınızda tutabilirsiniz.

.

MALZEMELER

5 su bardağı un

1 paket kuru maya

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

100 gr eritilmiş tereyağı

alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

300 gr kıyma

2 orta boy kuru soğan

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı pirinç

tuz,karabiber

Zeytinyağı

1 yumurta

Unu, tuzu ve şekeri büyükçe bir kabın içerisinde karıştırın. Bir bardak ılık suyun içerisine kuru mayayı karıştırın. 10 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ile birlikte un ile karıştırarak yoğurmaya başlayın. Elastik ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun. Islak bir bez veya streç filmle üzerini kapadığınız bir kabın içerisinde dinlenmeye alın.

Bu sırada bir tavada zeytinyağı ile soğanları sotelemeye başlayın. Şeffaf bir renk aldıklarında kıymayı ekleyip kavurun, bir bardak sıcak suda 10 dakika beklettiğiniz pirinçleri ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber katın.

Hamuru iki parçaya ayırıp kullanacağınız tepsi boyunda açın. Yağladığınız tepsiye ilk hamur katmanını serip, üstüne hazırladığınız kıymayı yayın. İkinci hamuru üzerine serip, kenarları birleştirin. Böreğin üzerine erimiş tereyağı ve çırpılmış yumurta sürerek, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatar böreğinizin hayatta nice gereklilikleri TAMAM'laması dileğiyle.

İyi pazarlar.

Not: Haftaya pazar seçim günü olduğu için yazı yazmayacağım, şimdiden haber vermek istedim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.