YAZARLAR

Kısa bir ara

Takdir edersiniz ki, milletvekilliği adaylığı sürecimde hem etik ilkeler hem de objektif habercilik bakımından yazılarıma devam etmem pek uygun olmayacaktır. Seçimler sonuçlandığında ise, gazetemizin de takdiriyle, yazılarıma kaldığım yerden devam edeceğim.

Kıymetli okurlar; bir yılı aşkın bir süredir Gazete Duvar’da, bu pek sevgili gazetede haftalık yazılar yazmaktayım. Yazı yazmak, sanırım bu hayatta en severek yaptığım, beni en çok geliştiren ve diğer yandan “bir şey yaptığımı” hissettiren uğraşım. Dolayısıyla, enteresan bir aksilik olmadığı sürece yazmaya devam etmek şu fani yaşamdaki planlarım arasında. Bu eylemi Gazete Duvar’da yapmak ise ayrı bir onur benim için.

Lakin, yazılarıma bir süreliğine ara vermek durumundayım. Yıllardır hem adliyelerde hem de sivil toplumda verdiğim hak mücadelesini siyasetle tamamlamanın işlevsel olduğuna inandım her daim. Bu sebeple de Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyaset yapmaya çalıştım bir yandan. Baskın seçimin ortaya çıkmasıyla, bir kadın ve bir genç olarak elimizi taşın altına koymanın gerekliliğine inanarak İstanbul 1. Bölge’den milletvekili aday adaylığımı koydum. Halihazırda ise, İstanbul 1. Bölge milletvekili adayıyım.

Takdir edersiniz ki, bu süreçte hem etik ilkeler hem de objektif habercilik bakımından yazılarıma devam etmem pek uygun olmayacaktır. Seçimler sonuçlandığında ise, gazetemizin de takdiriyle, yazılarıma kaldığım yerden devam edeceğim.

Tüm çabamız ve umudumuz; bu ülkenin bir an evvel nefes almaya başlaması içindir. Umarım, dilediğimiz gibi olur ve daha şenlikli yazılarda buluşuruz.

Barışla ve sağlıcakla…


Tuba Torun Kimdir?

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri avukatı ve Kadın Adayları Destekleme Derneği yönetim kurulu üyesidir. ‘Bayan Değil Kadın’ programını hazırlayıp sunmaktadır. Aktif olarak siyasi faaliyetlerine devam etmektedir.