YAZARLAR

Müdavimleri var: Afitap Meyhane

Ön ve arka bahçesi ile yazın da oldukça keyifli bir ortam sağlayan bir mekan. Yemek çeşitleri gayet lezzetli. Tüm mezelerin şık ve birbirinden farklı tabaklarda servis edilmesi de oldukça hoş.

Ankara’da son zamanlarda birçok yeni meyhane açıldı. Adını en çok duyduklarımdan biri olan Afitap Meyhane’yi geçen hafta sevgili ablamın doğum gününü kutlama vesilesiyle denedik.

Öncelikle, iyi kalitenin başarıyı getirdiği bir gerçek, burası da o örneklerden biri. Rezervasyon olmadan, hele haftasonu, yer bulmak çok zor.

Ekim ayında açılmasına rağmen şimdiden oldukça kalabalık bir müdavim kitlesi oluşturmayı başarmış. Biz üç kişi gittik ve sadece mezelerden tattık. Ancak ara sıcaklar konusunda da oldukça iddialı olduklarını söylemeliyim. Denediğimiz mezelerle ilgili düşüncelerim şöyle...

Köpoğlu bildiğiniz üzere domates soslu biber, patlıcan ve patates kızartmaları üzerine yoğurt ile yapılır, sos ve yoğurt içerisinde patates yumuşar. Burada kibrit şeklinde kızartılmış patates servis sırasında diğerlerinin üzerine konuluyor. Hem lezzet hem de patatesin çıtır çıtır olması açısından güzel bir fikir.

Muhammara çok lezzetli, servis sırasında fazladan ceviz de serpiyorlar, o kadar lezzetliydi ki iki defa istedik.

Atatürk mezesi adında börülceli kimyonlu yoğurtlu bir mezeleri de var, daha önce rastlamadığım bir meze, oldukça keyifli. Fellah köftesini de çok başarılı bulduğumu söylemeliyim.

Kabak çiçeği dolması güzel ancak diğerleri gibi fark yaratan bir yönünü bulamadım. Fesleğenli Girit ezmesi de üzerine ceviz serpilmiş şekilde geliyor, lezzetli ama olağanüstü bir tarafı yok, zaten Girit ezmesini her yer birbirinden farklı formüllerle yaptığı için hangisi doğru hangisi yanlış bilmek mümkün değil.

Sonuç olarak Afitap Meyhane’yi biz çok beğendik. Ön ve arka bahçesi ile yazın da oldukça keyifli bir ortam sağlayan bir mekan. Yemek çeşitleri gayet lezzetli. Tüm mezelerin şık ve birbirinden farklı tabaklarda servis edilmesi de oldukça hoş. Meze fiyatları 13-15 TL civarında (balıklı mezelerden denemediğimiz için onların fiyatlarını bilemiyorum). Makul ve oldukça lezzetli bir yer. Tunus Caddesi'nde 63 numarada. Rezervasyon için telefon numarası 0312 467 2 667.

Mutlu bir haftasonu dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.