YAZARLAR

Balıkçıköy Fahri

Bazı mekanlar farklı olsun diye mezelere bence çok gereksiz miktarda sarımsak koyuyor, burası öyle değil, lezzetler kararında, tattıklarım içinde yeni keşifler var diyemem ama benim beklentilerimi gayet yeterli seviyede karşıladı.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da uzun zamandır gitmediğim bir balıkçıya gitme imkanım oldu. Hiç yeni bir yer değil, ancak uzun aradan sonra gidip gayet memnun kalınca sizlerle Balıkçıköy Fahri’yi paylaşmak istedim.

Balıkçıköy Fahri aslında 10 seneden daha eski bir restoran. Günümüzde kendini sürdürebilen bu tür yerler bulmak oldukça zor bir hale geldi, bugüne kadar davet edildiğim ve yazdığım birçok restoran artık yok. Ancak Balıkçıköy belli standartları sürdürmesi sayesinde Ankara’da üç farklı şubeyle çalışıyor. Biz Filistin Caddesi tarafındakine gittik.

Öncelikle mezeler oldukça lezzetli ve düzgün. Torik lakerda, tuzu yok denecek kadar hafif, tekmil fava, atom, Girit ezmesi, ahtapot salata, avokadolu karides, hardallı mezgit denedik. Mezeler memnun edici, kesinlikle beklentileri karşılıyor. Bazı mekanlar farklı olsun diye mezelere bence çok gereksiz miktarda sarımsak koyuyor, burası öyle değil, lezzetler kararında, tattıklarım içinde yeni keşifler var diyemem ama benim beklentilerimi gayet yeterli seviyede karşıladı.

Ahtapot ızgara

Bu kadar mezeyi tadınca balık yemeye yerim kalmadı ancak ahtapot ızgarayı denemeden bırakmadım. Ahtapot ızgara gerçekten çok iyi. Bir kere birçok yerde yapılan ahtapot üzerine bir dolu kekik-kırmızı biber ekleme hatası yapılmamış, üzerine çok az susam serpilmiş. Son derece lezzetli olmuştu, giderseniz mutlaka deneyin derim.

Diğer masalardan gördüğüm kadarıyla, balıkların da porsiyonları gayet yeterli, çok aşırı pişirilip suyunu kaybetmiş gibi de görünmüyor.

Fiyatları da çok yüksek değil. Biz tüm bu yediklerimizin (ki büyük bölümü deniz ürünlü mezelerdi, elbette bu, fiyatı çok etkiliyor) yanında bir 35’lik rakı ile birlikte iki kişi 290 TL civarı bir hesap ödedik.

Balıkçıköy Fahri, beni gayet memnun etti. Çok ilgili personeli, yerinde lezzetleri, makul fiyatları ile her zaman denenebilecek bir yer. Şubelerin iletişim bilgilerine www.balikcikoy.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Mutlu bir pazar günü dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.