YAZARLAR

Tavada pizza tost

Her ne sebeple olursa olsun, canınız pizza çektiğinde çok hızlı hazırlayabileceğiniz basit bir tarif yazacağım bugün. İngilizlerin 'grilled cheese sandwich' dedikleri bir sandviç türü var, bunda ekmek dilimlerinin bir yüzlerine bolca tereyağı sürerek içlerine bol peynir ekleniyor ve tavada çevire çevire pişiriliyor. Tarifin yola çıkış noktası işte bu tavada pişirilen tost aslında.

Önceki yazılarımı ve On Numara Mutfak YouTube kanalımı takip edenlerin çok iyi bildiği üzere, İtalyan mutfağına karşı özel bir sempati besliyorum. Bu sevginin en temel noktalarından birisi, pizzaya karşı olan duygularım. Sevgili eşim beni frenliyor olmasa, her hafta evde pizza yapabilirim, durum o seviyede.

Ancak her zaman bunu yapma şansınız olmayabilir, çok acıkmış olabilirsiniz ve hamurun en az 1,5 saat sürecek hazırlığını bekleyecek haliniz yoktur ya da üşeniyor olabilirsiniz, evde un kalmamış bile olabilir. Her ne sebeple olursa olsun, canınız pizza çektiğinde çok hızlı hazırlayabileceğiniz basit bir tarif yazacağım bugün.

İngilizlerin 'grilled cheese sandwich' dedikleri bir sandviç türü var, bunda ekmek dilimlerinin bir yüzlerine bolca tereyağı sürerek içlerine bol peynir ekleniyor ve tavada çevire çevire pişiriliyor. Tarifin yola çıkış noktası işte bu tavada pişirilen tost aslında.

Malzemeler (1 tost için):

-2 dilim tost ekmeği

-1 tatlı kaşığı domates püresi

-Rendelenmiş mozzarella peyniri

-4 ince dilim sucuk

-İnce dilimlenmiş mantar

-Çekirdeksiz siyah zeytin

-Oda sıcaklığında tereyağı

Tereyağının oda sıcaklığında olması önemli, böylece ekmeğin üzerine kolayca sürebilirsiniz. Eğer beklemeden yapayım derseniz de, tereyağını tavada eritip sonra tostunuzu pişirmeye de başlamak elbette mümkün, ama her iki yüzü pişirirken de tereyağı eritmeyi unutmayın.

Domates püresini bir ekmeğin üzerine sürüp, peynir, sucuk, mantar ve zeytin gibi malzemeleri ekliyorum. Tostun üzerini ikinci ekmekle kapattıktan sonra her iki ekmek diliminin dış yüzeylerine bolca tereyağı sürüp sıcak teflon tavaya koyuyorum.

Ekmeklerin üzerine biraz ağırlık uygulamakta yarar var, biraz spatulayla üstten bastırabilirsiniz. Ama çok bastırıp ekmeği parçalamayın.

Ekmeklerin her ikisi de altın sarısı/kahverengi bir tona geldiği ve iç malzemeler de piştiğinde pizza tostumuz hazır olacak. Hem çok çabuk hem de gayet lezzetli bu tarifi kahvaltılarda da deneyebilirsiniz.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.