YAZARLAR

Hoşçakal 2017

Gastronomi pazarlaması 2018’de ilk olarak San Sebastian Cheesecake olarak karşımıza çıkıyor gibi görünüyor. Hatırlarsanız bundan iki sene önce bir anda her yerde trileçe modası ortaya çıkmış, trileçe yemeyen insan değil gibi bir hal türemişti. Şu aralar gördüğüm kadarıyla da aynı dalganın yeni parçası San Sebastian Cheesecake olacak.

Koca bir seneyi daha geride bırakmamıza sadece saatler kaldı. Bugün size artık yemek tarifleri vermeyeceğim. Eğer arzu ederseniz YouTube kanalım 10 Numara Mutfak birçok lezzetli yemek ve meze tarifiyle sizlere yardımcı olacaktır. Onun yerine yeni yılla ilgili bazı beklentilerimi yazayım istiyorum.

Öncelikle, yeni yılda yeniden yukarıda bahsetmiş olduğum kanalımı harekete geçirmeyi umuyorum. Son haftalarda birkaç defa yolda karşılaştığım izleyici ve okuyucularım kanalı neden bıraktığımı sordular, evde minik bir adamla çekim yapmak hiç kolay olmuyor, bu nedenle uzun bir süredir yeni video yapamadım. Ancak bu seneyle birlikte daha hızlı ve basit bir formatla kanalı geri döndürmek istiyorum. Umarım başarabilirim, çünkü sizlerle paylaşmak istediğim çok sayıda yeni tarifim var.

2017 bence gastronomi pazarlamasının bir hayli saçma noktalara ulaştığı bir yıl oldu. Zamanında Instagram’da çok takipçi edinmiş birçok hesap sahibi kendilerini büyük gurme olarak pazarlamaya çalışırken, diğer taraftan bunlara karşı bir başka grubun “satılık damaklar” diyerek bu kişilere karşı koymaya çalıştığını gördük. Şahsen ben de bu karşı çıkan grubun içinde olduğumu söylemeliyim. Her zaman tekrar ediyorum, eğer bir yere reklam amaçlı gidip, oradan bir ücret alarak yazı veya fotoğraf paylaşıyorsanız siz karşınızdakileri kandırmak dışında bir şey yapmıyorsunuz. O gurme bu gurme hesapların tümünü takipten çıkardım. Size de aynısını tavsiye ederim.

Gastronomi pazarlaması 2018’de ilk olarak San Sebastian Cheesecake olarak karşımıza çıkıyor gibi görünüyor. Hatırlarsanız bundan iki sene önce bir anda her yerde trileçe modası ortaya çıkmış, trileçe yemeyen insan değil gibi bir hal türemişti. Şu aralar gördüğüm kadarıyla da aynı dalganın yeni parçası San Sebastian Cheesecake olacak. Sanki bugüne kadar yemediğimiz için hayatımız eksikmişçesine önümüzdeki günlerde her yerde bu tatlıyı bize pazarlayacaklar, "Evren demişti" dersiniz.

Bu sene yine çok pazarlanacak gıdalar hamburger ve döner gibi nispeten az yatırımla yapılabilen yiyecekler olacak gibi duruyor. Büyük restoranlar, büyük yatırımlar ve kalabalık ekipler yerine daha az kişi, daha büfe tarzı yerler ön plana çıkabilir. Bakalım burada haklı çıkacak mıyım?

Umarım 2018 herkes için güzellikleri daha fazla hatırlanabilecek bir sene olur. Hepinize mutluluk dolu bir yıl diliyorum.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.